Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi

Bu haber kez okundu.

Düğünlerde 'İmitasyon' Altın Dönemi
Şanlıurfa'da altın fiyatlarının yükselmesi ile birlikte imitasyon altına olan ilgi gün geçtikçe artıyor. Dolar kuru yükselmesi ile imitasyon ürünlerin fiyatları katlandı.
DÜĞÜNLERDE 'İMİTASYON' ALTIN DÖNEMİ
Düğün sezonunun yaklaşması ve yükselen altın fiyatları nedeniyle evlenecek olan çiftler ve aileleri çevresine mahcup olmamak için takı olarak üretilen imitasyon ürünleri almaya başladı.
Altın gramının 980 TL’ye kadar ulaşmasının ardından düğün yapacak kişiler, imitasyon görünümlü altın ürünlere yöneldi. Ortalama fiyatı 3-6 bin TL değerinde olan altın bilezik yerine 40 TL’ye gerçeğini aratmayan bilezikler gelinlerin kollarını süslemeye başladı
ALTIN FİYATLARI ARTINCA VATANDAŞ İMİTASYONA YÖNELDİ
Son zamanlarda altın fiyatlarında yaşanan büyük artış, vatandaşları altına bire bir benzerliği olan imitasyon altına yönlendirdi. Piyasa değeri 8-10 bin lira olan altın bileziklerin imitasyonlarını 80 liradan başlıyor ve 300 liraya kadar değişiyor. İmitasyon altın piyasası son zamanlarda yoğun ilgi görüyor. İmitasyon altınları satan satıcılar ise altın yükselmesi ile birlikte dolar kurun yükselmesi ithal olan imitasyon ürünlerinde yükselmesine neden olduğunu ancak vatandaşın altını alım gücü düştükçe imitasyon ürünlerine talebin olacağını söylüyor.
Bağdat pasında bujiteri esnafı olan Mehmet Diy, son zamanlarda altında yaşanan fiyat artışıyla birlikte gerçeğinden farksız sattığı imitasyon takıların vatandaşların ilgi odağı olduğunu anlattı.
ALTIN VE DOLARIN DALGALANMASI PİYASALARI ETKİLEDİ
Diy," İmitasyon dediğimiz bu sarı ürünleri satıyoruz, eskiden bu ürünleri uygundu altın yükselince düğünü olan kızını ve oğlunu evlendiren bunlara rağbet ediyordu. Ama dolar kurunda artış olduğundan bunların da fiyatı artı, şimdi işte fazla yok talepte yok, şimdi yüksek fiyatlardan dolayı yeni üründe getiremiyoruz Bu altın ve doların dalgalanmasından dolayı piyasaları çok etkiledi."dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49