Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

Diş eti çekilmesi nasıl önlenir?

Kurban bayramı diş sağlığı açısından önemli bir yer tutmaktadır. Bayramda artan et tüketimi problemli dişlerin arasına girerek diş eti rahatsızlıklarına yol açmaktadır. Dişlerin arasındaki boşluklara dolan gıda artıkları dişlere ve diş etlerine baskı yaparak ağrılara ve iltihaba yol açabilmektedir. Böyle bir rahatsızlıkta diş aralarının temizliğine önem vermeniz gerekmekte ve sonra mutlaka bir diş hekimi ile görüşülmesi gerekmektedir.

Diş eti çekilmesi

Diş eti çekilmesi yaygın bir diş problemidir. Her yaşta insanda gözlenebilir. Çoğu insan diş etlerinde çekilme olduğunu fark etmeyebilir, çünkü diş eti çekilmesi yavaş yavaş gerçekleşir. Elbetteki sağlık ağızda başlar dediğimiz için diş ve diş eti sağlığına ayrı düşünemeyiz. Öncelikle sebepler arasında yetersiz ağız hijyeni sert fırçalamak, irsi faktörler istenmeyen alışkanlıklar, diş gıcırdatma, diş sıkma ve hormonal değişiklikler, hamilelik, ergenlik, menopoz gibi özen göstermediğimiz ağız hijyeni, diş taşları, diş cebi oluşumuna yol açarak diş etinin iltihabi hastalıklarına yol açmaktadır.

Diş eti çekilmesinin belirtileri nelerdir?

Hastalarımız hangi belirtiler üzerine bizleri ziyaret etmektedir; Dişlerini fırçaladıkları zaman, sert şeyler ısırdıkları zaman, diş etlerinde oluşan kanama cihetiyle başvurmaktadırlar. Ayrıca dişlerde sallanma diş etinin iltihaplanması, ağrılı diş eti ve aynada bakınca fark edildiği zaman diş boyunun uzaması gibi sebeplerle başvurmaktadırlar. İlerlemiş vakalarda maalesef ki diş kaybı yaşamaktayız. Bu durumu hafife alamayız. Bir diş eksikliği demek bütün ağız ve diş yapısının etkilenmesi demektir.

Hastalarımız bu şikâyetleri yaşasınlar veya yaşamasınlar önleyici hekimlik adına her hastamızın vatandaşlarımızın diş bakımına özen göstermeleri ve yılda en az iki defa bizleri ziyaret etmelerini istiyoruz.

Diş eti çekilmesi nasıl önlenir?

Diş eti çekilmesini önlemenin en temel yolu, diş bakımını tam ve düzenli yapmaktan geçer. Her gün dişlerinizi fırçalayın ve diş ipi ile temizleyin ve yılda en az iki kez veya önerildiği şekilde diş hekiminizi ziyaret edin. Diş eti çekilmeniz varsa, diş hekiminiz sizi daha sık görmek isteyebilir. Her zaman yumuşak kıllı bir diş fırçası kullanın ve diş hekiminizden, dişlerinizi fırçalamanın doğru yolunu göstermesini isteyin. Diş eti çekilmesini önlemenin diğer yolları şunlardır:

• Sigara ya da başka bir tütün ürünü kullanıyorsanız, vakit geçirmeden bırakın.

• Dengeli ve sağlıklı bir diyet yapın.

• Ağzınızda oluşan değişiklikleri yakından takip edin ve ihmal etmeyin.

Önümüz bayram, ağız ve diş sağlığımızı bakımımızı ihmal etmeyelim. Özellikle ara yüz fırçaları ve diş ipi kullanmanızı öneriyorum.

Herkese bol gülümsemeli sağlıklı mutlu günler diliyorum dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48