Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

DEPŞAŞ’tan bloke açıklaması
Dicle Elektrik yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; "Dicle Elektrik Perakende Satış A.Ş. olarak Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan 6 ilimizde elektrik tedarik hizmeti vermekteyiz.

Türkiye genelinde 13 milyar Kwh’lik Tarım Sulama enerji tüketiminin 6,5 milyar Kwh’den fazlası, hizmet verdiğimiz bölgemizdeki çiftçiler tarafından kullanılmaktadır.


Hizmet alanımızda 60 bine yakın tarımsal sulama yapan çiftçilerimizin bir kısmı, kullandığı enerji maliyetini zamanında ve eksiksiz ödemekte, ancak ödemeyen bir kesim ise çoğunluktadır. Ödenmeyen tarımsal sulama abonelerine ait birikmiş alacak ise maalesef büyük bir borç yükü oluşturmaktadır.
Alacağın tahsiline yönelik yıllardır devam eden bir uygulamanın yeni bir uygulama gibi gösterilerek gündem ile ilişkilendirilmesi gerçeği yansıtmamaktadır. Bakanlık tarafından açıklanan destek, elektrik borçlarına karşı yapılan kesinti toplam bedelinin yüzde 2’si nispetindedir.
Yaşadığımız deprem felaketinin ardından sadece kendi abonelerimizin değil, ilk günden itibaren depremden zarar görmüş tüm vatandaşlarımızın yanındaydık.


Bölgemizde yer alan çiftçilerimizin ise bu zamana kadar hep yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Kurumumuza olan borçlarını ödemeyen çiftçilerimize, depremde ağır hasar gördüklerini, yıkık binaları olduğunu veya zarara uğradıklarını belgelemeleri durumunda yapılan kesintinin iadesi gerçekleşecektir.

Faizsiz kredilendirme, gecikme bedeli almama, hatta ana paranın dörtte biri oranlarından feragat edilmesine rağmen, geldiğimiz noktada taşınabilir olmayan bir alacak yükü ile karşı karşıyayız. Bu durumun, bölge tarımına kesintisiz enerji hizmeti sunma anlamında sürdürülebilir olmadığı bir gerçek.
Öte yandan iddia edildiği gibi deprem mağduru çiftçilerimize bırakın kesinti yapmayı, sahada sağladığımız birçok destek, tarımsal faaliyetlerin devamlılığına büyük katkı sunmaktadır.

Tarımsal kalkınmanın sürdürülebilir olarak devam etmesini ilke edinmiş bir şirket olarak, borcunu ödememekte ısrar eden abonelerimize yönelik, borcun tahsiline ilişkin yasal haklarımızı kullanmak konusunda her zaman itidalli yaklaşmaya dikkat ediyoruz.


Ancak kamuoyunun da takdir edeceği gibi; kesintisiz enerji tedarikini sağlama görevimizi yerine getirebilmemiz ve bölgemiz dahilindeki kullanıcıların mevcut durumdan olumsuz etkilenmesini önlemek adına, eski borçların yasa ve yönetmelikler çerçevesinde tahsil edilmesi gerektiği ticari bir zorunluluk ve gerçektir. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.” dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48