Öne Çıkanlar sanlıurfa urfaahber tazıye kedı zam

Bu haber kez okundu.

Deprem sonrası öğrenciler sınıfı girdi

Şanlıurfa’da 2 bin 949 okulda eğitim alan 695 bin 989 öğrenci uzun bir aradan sonra okula başladı

Asrın felaketi olarak anılan Kahramanmaraş merkezli depremlerde binlerce bina yıkılırken on binlerce vatandaş hayatını kaybetti. Yüzerce okulda ise hasar meydana geldi.

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından okullarda verilen ara uzatılmış. Deprem bölgesi olmayan illerde okullar 20 Şubat Pazartesi günü açıldı. Depremden etkilenen 10 ilde okulların farklı tarihlerde açıldı.

Deprem bölgesinde olan Adana, Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da 1 Mart itibarıyla eğitim öğretime başlıyor. Gaziantep ve Osmaniye'de eğitim öğretime verilen ara 13 Mart'a; Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay'da ise 27 Mart'a kadar uzatıldı.

40 GÜN SONRA OKULLARINA KAVUŞTULAR

Şanlıurfa’da deprem sonrası hasar gören okullarda onarım ve bakım çalışması yapıldı. Kentte 2 bin 949 okulda eğitim alan 695 bin 989 öğrenci yaklaşık 40 gün sonra okullarına kavuştu

Eğitim öğretim yeniden başlamasıyla Haliliye ilçesinde bulunan Yunus Emre İMKB İlkokulunda programı düzenlendi.

Programa Vali Salih Ayhan, Haliliye kaymakamı Serap Özmen Çetin, İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt, Öğretmen, öğrenciler ve veliler katıldı.

Verilen aradan ardından ikinci dönem başlayan eğitim öğretim konuşan Vali Salih Ayhan,

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle herkesin büyük acılar yaşadığını ve toplum olarak yara alındığını belirterek, hem bireysel hem de toplumsal açıdan yaraların sarılmaya çalışıldığını söyledi.

ESKİSİNDEN DE SAĞLAM BİR ŞEKİLDE YENİDEN AYAĞA KALKKACAĞIZ

Ayhan, "Bizler tarih boyunca nice zorluğun altından inancımızla, gücümüzle, birliğimizle çıkmış muteber bir milletiz. Yine birbirimize kenetlenerek güzel günlerimizi inşa edeceğiz. Gücümüzü asla unutmayalım. Her birimiz, depremin üzerimizde yaratmış olduğu makus etkiyi yok etmek istiyoruz. Ama bunu da oturduğumuz yerden, içimize kapanarak yapmak mümkün olmayacaktır. Toparlanmak ve eskisinden de sağlam bir şekilde yeniden ayağa kalkmak için hepimiz elimizden ne geliyorsa onu yapmalıyız." dedi.

Ayhan, "Bu sebeple, şimdi kahramanlık sırası kıymetli öğretmenlerimizde. Sizler bu milletin geleceğini oluşturan birer sanatçısınız. Sanatınızı konuşturma sırası sizde. Deprem sürecinde bütün kurumlarımız, bütün ekiplerimiz sahada özveriyle çalıştılar. Bina enkazlarımızı şükürler olsun kaldırdık. Sıra, depremin yarattığı duygusal çöküntüleri toparlamaya geldi. Defaatle söylediğim gibi, bu çocukların önce anne babalarına sonra da öğretmenlerine ihtiyacı var. Geçtiğimiz senelerde pandemi sebebiyle okullarından, öğretmenlerinden, arkadaşlarından uzak kalan bu yavrularımızı şimdi bir de deprem ayırmamalı. Çünkü en başta evlatlarımızın normale dönmesi önemli."diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler, Vali Ayhan ve beraberindekilerin ders zilini çalmasıyla sınıflarına geçti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49