Öne Çıkanlar ümgeneral Koç Şanlıurfada Şanlıurfada Yağmur Bereketi İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi gıda

Bu haber kez okundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Şanlıurfa’da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan depremlerden etkilenen Şanlıurfa’ya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, " asrın felaketi" olarak nitelenen, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesi Turgur Özal parkında kurulan çadırda afetzedelerle bir araya geldi.

Kentte yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Erdoğan, açıklamalarda bulundu.

21 BİN 848 VATANDAŞIMIZIN HAYATINI KAYBETTİĞİ

Erdoğan, ''Şu ana kadarki tespitlere göre 21 bin 848 vatandaşımızın hayatını kaybettiği depremlerde 80 bin 104 vatandaşımız da yaralı olarak kurtuldu'' ifadelerini kullandı. Erdoğan, ''Hayatını kaybeden her bir kardeşime Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bu büyük deprem 13,5 milyon vatandaşımızın yaşadığı 500 kilometrelik alanda yıkım etkisi yapmıştır. Dünyada eşine az rastlanır bir felakettir. Deprem uzmanlarını da dehşete düşüren bu felaketin izlerini illerimizde görmek mümkün'' ifadelerini kullandı.

ŞANLIURFA’DA ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Şanlıurfa'da perşembe itibarıyla arama kurtarma çalışmalarını tamamladık. Hasar tespiti kısa sürede sonuçlandırarak yeniden inşa ve ihya çalışmalarımıza başlayacağız. Ülkemizin dört bir yanındaki otellerimizde, yurtlarımızda yerler tahsis ettik. Halihazırda 460 bin vatandaşımız barınıyor.

HANE BAŞI 15'ER BİN LİRA ÖDEMEDE BULUNACAĞIZ

Geçici barınma merkezlerinde 1 milyon 100 bin kişi var. Ev sahibi ve kiracıların tamamını kapsayacak şekilde 5 bin lira ile 2 bin lira arasında değişen kira destek programı oluşturduk. Evleri yıkılan veya oturulamayacak hale gelen vatandaşlarımızın acil ihtiyaçları ve taşınmaları için hane başı 15'er bin lira ödemede bulunacağız.En zor günlerinde insanımızı aç açıkta bırakmamak, sahipsiz hissettirmemek adına gereken neyse hepsini yapıyoruz, yapacağız.

Ben sizlerden bir yıl süre istiyorum. Bir yıl içinde bu inşaları yapacağız, ihyasını da gerçekleştireceğiz. OHAL, afet bölgesi ve mücbir sebep uygulaması ile bölgenin her türlü ihtiyacını karşılayacak mekanizmaları kurduk.

MEB'E BAĞLI TÜM OKULLARDAKİ EĞİTİME ARA VERME SÜRESİNİ 20 ŞUBAT'A KADAR UZATTIK

MEB'e bağlı tüm okullardaki eğitime ara verme süresini 20 Şubat'a kadar uzattık. 10 ilimizdeki okullardaki tüm öğrenciler için ikinci dönem devam şartı aranmayacak. Ailelerine ulaşılamaya çocuklarımızın tedavisi ve koruma altına alınması çalışmalarını hassasiyetle yürütüyoruz.

Milletimizi kışkırtan kaos tüccarlarına karşı müsamahasız davranıyoruz. İnşallah bu imtihandan da alnımızın akıyla çıkacağız. Kayıplarımızın acısı yüreklerimizi yakıyor. Fatihalarla, tekbirlerle, salavatlarla, dualarla cenazelerimizi defnettikten sonra deprem bölgesinde hayatı yeniden kuracağız.

SİZLERDEN 1 YIL SÜRE İSTİYORUM

Depremzedelerimizin barınma sorunlarını hızla çözmelerini sağlayacak her türlü önlemi alıyoruz. Gereken neyse hepsini yapıyoruz ve yapacağız. Bazı şehirlerimizi yeniden inşa edeceğiz. Bu süreci kısa sürede tamamlayacağımıza inanıyoruz, sizlerden 1 yıl süre istiyorum. Bunu da tarihimizin her döneminde olduğu gibi birlik ve beraberlik içinde hareket ederek halledeceğiz. Ailelerden çocuklarını diğer illerdeki okullara nakletmek isteyenlere her türlü kolaylık sağlanacak. Yıkıntıların altından çıkartılan ve ailelerine ulaşılamayan çocukların tedavisi ve koruma altına alınmaları hassasiyetle yürütüyoruz”diye konuştu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49