Öne Çıkanlar boks restore getirildi Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık

Bu haber kez okundu.

Corona Virüs Çeyiz Fiyatlarına Yansıdı

Çin'in Wuhan kentinde başlayan Corona Virüs Dünya’da bütün denemelere rağmen kontrol altına alınamadı. Virüsün Türkiye’ye yayılması ihtimaline karşı Türkiye Cumhuriyeti Corona Virüs görülen ülkelerle ihracatı ileri bir tarihe kadar durdurdu. Çin'den de gelen birçok çeyizlik ürünlerinde ham maddelerin üretim olmamasından dolayı çeyizlik eşyalara %30’luk zam geldi. Zammın geldiğini duyuran Ucuzluk pazarı İbrahim Tatlıses pasajında Çeyizci Esnafı Hacı Çoban, “Çin’de bulunan Corona Virüs nedeniyle oradan Türkiye’ye bir şey gelmemesi çeyiz fiyatlarında yaklaşık %30 zamma neden oldu” dedi.

Hacı Çoban, havalar ısındı havalar ısınınca da çeyiz sezonu başladı, çok şükür işlerimiz iyidir. Şuanda ortalama çeyiz paketi 2 Bin TL ile 5 Bin TL arasında fiyatlar değişiyor ve şuanda çeyiz paketleri kampanyada. Corona Virüs’ten dolayı Urfa’da düğünlerde erteleme yok altındaki yükselmede işimize engel olmuyor işlerimiz çok şükür iyi zaten evlenecek biri olursa altındaki yükselmeye bakmıyor mecbur evlenecek pahalı da olsa ucuz da olsa ama çeyizlik olmasa olmaz. Çeyizlik satışlarımız hem kırsal alana hem de merkez yerlere hitap eden ürünlerimiz var ve satmaya da devam ediyoruz. Çin’de bulunan Corona Virüs nedeniyle oradan Türkiye’ye bir şey gelmemesi çeyiz fiyatlarında yaklaşık %30 zamma neden oldu. Çünkü ham maddeler dışarıdan Çin’den geliyor haliyle fiyatlarda artışa neden oluyor” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49