Öne Çıkanlar Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı baskan karakopru Sancaktepe -Şanlıurfaspor Vali Erin Yıldız Meydanında Vatandaşla Buluştu

Bu haber kez okundu.

Çocuklar Karne Aldığı Gibi Tarlaya Koştu

Akçakale ilçesinde yaşayan çocuklar, geçen hafta karnelerini aldıkları gibi aileleriyle birlikte tarlanın yolunu tuttu.

TARIM İŞÇİLERİ ZORLU MESAİDE

Akçakale ilçesinde pamuk tarlalarında çalışan tarım işçileri, yoğun mesai harcayarak tarlada pamuk çapası yapıyor. Çocuk, genç, yaşlı olan işçilerin zorlu mesaileri sabahın erken saatlerinde başlayarak günün ilerleyen saatlerinde ise artan hava sıcaklıklarıyla birlikte zorlaşıyor. Tarım işçileri mesai sonunda ise tekrar evlerine dönüyor. İşçiler, yaklaşık 40 derece sıcaklık altında aralıksız çalışıyor.

ÇOCUKLAR KARNE ALDIĞI GİBİ TARLAYA KOŞTU

Erkant mezrasında geçen hafta karnelerini alan çocuklar tarlanın yolunu tuttu. Öğrenciler tarlada alışan ailelerine yanına gidip hemen iş başı yaptı. Okulların tatile girmesiyle batıdaki yaşıtları gezip, eğlenirken onlar ise kavurucu güneşin altında aileleri ile birlikte tarlalarda ırgatlık yapıyor.

Ailelerine katkıda bulunmak için pamuk tarlasında çapa yapan çocuklar, " Biz geçen hafta karnemiz aldık, bu haftada pamuk tarlasında çapa işine başladık. Bizler de onlar gibi tatil yapıp dinlenmek isterdik. Ancak ailelerimizin maddi durumu iyi olmadığı için tarlalarda ırgatlık yapıyoruz. Sıcak havaya dayanamıyoruz, ancak çalışmak zorundayız"diye konuştular

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49