Öne Çıkanlar Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir ibrahim ont Akabede araç takla attı Urfada Parmağına Cıvata Sıkışan Çocuk Kurtarıldı Şanlıurfalı Kadınlar Kudüse Sahip Çıktı

Bu haber kez okundu.

BAŞKAN CANPOLAT’TAN 23 NİSAN MESAJI
Türk siyasi tarihinde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan 1920, milletimizin yok edilmeye çalışıldığı ve yedi düvele karşı kendi kararlılığıyla cevap verdiği en güzel örnektir” sözleriyle mesajına başlayan Başkan Mehmet Canpolat, şunları kaydetti:
“Gazi Mustafa Kemal; millet iradesinin üstünde hiçbir gücün olmayacağına inanarak 23 Nisan 1920'de millet meclisini açmıştır. Bu meclis, işgal altındaki Anadolu'nun düşman topraklarından atılması ve diğer devletlerle siyasi ilişkilerin "millet" tarafından yapılması ve tüm dünya devletlerinin de Türk milletinin iradesini tanıması ve millet iradesinin kabul edilmesi açısından bir temel oluşturmuştur. Bağımsızlık mücadelesini verildiği merkez olan Büyük Millet Meclisi bu yüzden "gazi meclis" olmuştur. Mustafa Kemal, milleti için mücadele ederken milletin geleceği olan çocukları unutmamış ve bu anlamlı günü çocuklarımıza hediye etmiştir. Kendilerine hediye edilen bu özel gün; çocukların, demokrasiyi içselleştirilmesi, millet olma bilinci ve millet mücadelesinin, toplumun her kademesine yayılması açısından son derece anlamlıdır. Çünkü atalarının geçmişte ne ile karşılaştığını ve nasıl mücadele verdiğini bilmeyen bir nesil, ulusal felsefeyi yakalayamamış olacaktır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çocuklarımızın hem tarihini araştıracağı, sorgulayacağı bir gün olmakla beraber hem de geleceği nasıl inşa edebileceği bir düşünceyi de özümseyeceği, içselleştireceği bir zihniyet devriminin tam da özüdür. Ramazan Bayramı ile birleşen Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hem dini hem de milli duygularımızın bir arada olduğu bir gün olması vesilesi ile de ayrıca gönüllerimize ferahlık, huzur ve milli dava bilincini vermiştir. Bu vesileyle hem kendi ilçemizde hem ülkemizde hem gönül coğrafyamızda ve hem de dünyadaki bütün çocukların, geleceğimiz olan çocukların Çocuk Bayramı'nı tebrik ederim.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49