Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı erik sosyal medya sanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Başkan Beyazgül, “Şanlıurfa’nın Bağımsızlık Sevdasının Önünde Hiçbir Güç Duramaz”

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül 11 Nisan Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. Yıldönümünde bağımsızlık mücadelesinin ruhunun yaşatıldığı Urfa Kurutuluş Müzesinden bir videolu mesaj yayınladı.

Sözlerine Şanlı Kurtuluş ruhunun ve bu ruha mücadeleleriyle hayat veren kahraman Urfa halkının şanlı zaferin işlendiği dizelerle başlayan Başkan Beyazgül Yeni Türkiye’nin temelini oluşturan ruhun da bu ruh olduğuna dikkati çekti.

Başkan Beyazgül, “

Ey kahvesi acı, dili tatlı yiğit insanlar diyarı

Ey Leylâ gözlü ceylanlar, gözü kara kahramanlar diyarı!

Attın vatandan bugün, işgalciyi ağyarı,

Mukaddesler uğruna can verdin bugün;

Bir an bile susturmadın mübarek ezanları,

Frenk diyarına dek saldın şanları,

Hürriyete, istiklâle şan verdin bugün.

Bundan 103 yıl önce 11 Nisan 1920 tarihinde- döneminin en güçlü ordularından birine sahip Fransızlar Urfa topraklarını işgal ettiler. İşgal altındaki topraklarda esaretin sona ermesi için kadını, erkeği, genci, yaşlısıyla, canını ve kanını siper eden Cesur Urfalılar tüm Ülkeye ilham olacak bir mücadele içerisine girdiler.

Bu şehrin insanı mücadeleci bir ruha sahiptir. Hz. İbrahim’in, zalim Nemrut’un saltanatına karşı kahramanca duruşu da bu mücadeleye dâhildir. Tüm imkânsızlıklara karşı imkânsızı başaran şehrin kahramanları On ikilerin kurtuluş destanı da, Fransızların işgaline canı pahasına geçit vermeyen cesur yüreklerin bağımsızlık savaşı da bu mücadelenin kanıtıdır!

Şanlıurfalının bağımsızlık sevdası karşısında ne düşman durur ne imkânsızlıklar ne toplar ne de silahlar. 11 Nisan 1920’de çok kısıtlı imkânlarla işgalcileri vatan topraklarından püskürterek şanlı bir tarih yazan Urfa halkı, Kurtuluş Savaşında gösterdiği kahramanlıklar neticesinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından önce 1984’te “Şanlı” unvanı, sonra 2016’da “İstiklal Madalyası” ile onurlandırılmıştır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Urfa’nın evlatlarına verilen bu kadirşinaslık tarih boyunca bir taç olarak şerefle taşınacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizdeki birlik, beraberlik ve kardeşliği daha da perçinlemesi ümidiyle, tüm halkımızın bayramını “Urfa’nın Şanlı Kurtuluş’unun 103. sene-i devriyesini, kutluyor ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48