Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Bakan Nebati Urfa’da konuştu!
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ŞUTSO) açıklamalarda bulundu.

Bakan Nebati, deprem bölgesindeki vergi dairelerine olan borçların 24 aya kadar faizsiz şekilde taksitlere bölünebileceğini söyledi.

Bakan Nebati, yardım kampanyalarına makbuz karşılığı yapılan yardımlar hakkında da bilgiler vererek, "Ayni ve nakdi bağış ve yardımların tamamı vergi matrahının tespitinde indirim olarak dikkate alınmaktadır" dedi.
Depremden zarar gören vatandaşların yaralarının sarılması için bütçe ve imkanlarımızı en etkin şekilde kullandıklarını kaydeden Nebati, şunları söyledi:

“AFAD başta olmak üzere kamu ve kuruluşların acil nakitlerini karşılamak için 100 milyar lira kaynak ayırdık. AFAD'a 17 milyar lira nakit aktarım gerçekleştirmiş durumdayız. Depremden zarar görenlere 10 bin, taşınanlara 15 bin lira yardım sağlıyoruz. Depremde yakınlarını kaybedenlere 100 bin lira nakdi yardım sağlıyoruz. Kira yardımı da 3 ile 5 bin lira. Evleri 1 yıl içinde tamamlayarak bakanlık olarak tüm desteği veriyoruz.
Depremin iş gücü piyasalarında oluşturabileceği hasarı gözeterek bu geçici dönemde kısa çalışma ödeneği için çalışmalar hazırlandı. Doğal afet sigortaları kapsamında ödemelere başladık. 1 milyar liralık ödeme gerçekleştirilmiş olup ödemeler devam etmektedir. Deprem bölgesinde 3,4 milyar TL’lik destek çiftçilerin hesabına yatırılmıştır. Sermaye piyasalarındaki dalgalanmaların azalması için önemli katkı sağladık. Milletimizin hemen herferdi birlik olurken bir kesim fırsatçılık yapmaya tenezzül etmiştir. Bu durum her şeyden evvel bizim geleneklerimize uygun değildir, son derece de yakışıksız bir tavırdır. Bu duruma kesinlikle göz yumacak değiliz. Bölgenin yeniden ihya ve inşası kapsamında fiyatı sabitleme kararı alarak iş dünyasının duyarlı mensuplarına milletimiz adına teşekkürü borç biliyorum

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49