Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın bakan

Bu haber kez okundu.

Bakan Koca'dan Urfa'daki içme suyu konusunda açıklama
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte 14-15 Mart’ta yaşanan sel felaketi sonrası halkın tüketimine verilen içme suyu-kullanma sularının sağlıklı ve güvenli olup olmadığını düzenli olarak araştırıyor.

Şanlıurfa Çevre Sağlığı Şube Müdürü Dr. İbrahim Bayhan, yapılan çalışmaları içeren bir video paylaştı.
İl merkezinde ve ilçelerde oluşturulan 200’ün üzerinde izleme noktasından günlük klor ölçümleri yapılarak suyun dezenfeksiyonun yeterli olup olmadığı araştırdıklarını belirten Bayhan, “İlimizde meydana gelen sel felaketinde sonra suyun sağlıklı olup olmadığıyla ilgili il merkezinde oluşturulan 30’dan fazla izleme noktasında günlük klor ölçümleri yapıyoruz ve yine bu noktalardan su numuneleri alınarak Halk Sağlığı Laboratuvarında mikrobiyolojik ve kimyasal su analizlerini yapıyoruz. Sel felaketinden kaynaklı sularla bulaşacak herhangi bir salgının önüne geçmek amacıyla her türlü tedbir, müdürlüğümüz tarafından alınmakta ve yakından takip edilmektedir” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48