Öne Çıkanlar urfahaber urfa Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Bakan Bozdağ, 'Esnaf duası' geleneğine katıldı
Şanlıurfa’da tarihi kapalı çarşıdaki işyerleri yüzlerce yıllık geleneklere göre sabahları dükkanını yapılan 'Ahi duası' ile açıyor. Adalet Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili adayı Bekir Bozdağ, bu sabah tarihi hanlar bölgesinde düzenlenen esnaf duasına katıldı.
Bakan Bozdağ’a AK Parti Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, AK Parti İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şefik Bakay ile Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan eşlik etti.
Kentte Osmanlı döneminden kalma iş hanları ve çarşıların yoğunlukta bulunduğu tarihi Kapalı Çarşıdaki esnaf, asırlardır süren gelenek kapsamında haftanın iki günü 'hayırlı ve bereketli kazanç' için dua ediyor. Ahilik kültürünün halen yaşatıldığı kentte, tarihi yapıların korunmasının yanı sıra örf, adet ve gelenekler de yaşatılmaya çalışılıyor. Tarihi çarşılar bölgesinde sabah saatlerinde yapılan 'esnaf duası' geleneğine Adalet Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili adayı Bekir Bozdağ, hanlar bölgesindeki esnaf ile bir araya geldi.
Bozdağ, tarihi hanlar bölgesinde düzenlenen esnaf duasına da katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49