Öne Çıkanlar Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi 1 yaralı Başkan Beyazgül

Bu haber kez okundu.

Aydın’dan öğrenci ve velilere dikkat çekici uyarılar geldi

Deprem ve selin vurduğu Şanlıurfa’da Cumartesi günü yapılacak Liselere Geçiş Sınavı (LGS) öncesi uzmandan öğrenci ve velilere dikkat çekici uyarılar geldi.

4 Haziran Pazar günü yapılacak Lise Giriş Sınavı (LGS) aynı gün iki bölüm halinde uygulanacak. Sınavda çoktan seçmeli 90 soru sorulacak. Sınavın birinci bölümü saat 09.30'da, ikinci bölümü ise saat 11.30'da başlayacak. Sınavın, birinci bölümü 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve 75 dakika sürecek, ikinci bölümde sayısal alandan 40 soru yöneltilecek ve 80 dakika sürecek. Sözel bölümde, 8'inci sınıf Türkçe dersinden 20, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil derslerinden 10'ar olmak üzere 50 soru, sayısal bölümde ise matematik ve fen bilimleri derslerinden 20'şer olmak üzere, 40 soru yöneltilecek. İki bölüm arasında verilen 45 dakikalık süre, öğrencilerin ihtiyaçlarını gidermesi ve dinlenmesi için kullanılacak. Bu sürede öğrenciler, okullardan ayrılamayacak.

LGS sınavı öncesi Aydınlar Koleji Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Said Fethi Aydın’dan öğrenci ve velilere dikkat çekici uyarılar geldi. Aydın "Sınava çok az kaldı. Öğrenciler bu sürece gelene kadar tüm hazırlıklarını tamamladı. Kalan sürede yapılacak tek şey psikolojik olarak hazırlanıp duygusal anlamda sınava güçlü girmek. Bunun için öğrencilerimizin başaracaklarını ve başardıklarını görmeleri gerekiyor” dedi.

Öğrencilere sınav öncesi kendilerini rahatlatmaları konusunda tavsiyelerde bulunan Aydın, öğrencilerin sınavı akademik bilgilerini göstermek için bir fırsat olarak görmelerinin heyecanlarını azaltmaya yardımcı olacağını belirtti. Kalan bu son günlerde hazırlıklarına güvenmelerini ve kendilerine inanarak sınava girmelerini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49