Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı Başkan Beyazgül ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor

Bu haber kez okundu.

Av. Dikeç, Elektriği kesilen 20 bin kişi dava açtı

DEDAŞ Şanlıurfa ve ilçelerinde yaşayan vatandaşların kaçak elektrik ve ödenmeyen borçlar nedeniyle elektriklerini kesiyor. Duruma tepki gösteren vatandaşlar ise DEDAŞ’a dava açıyor.

Şanlıurfa Barosuna kayıtlı Avukat Salih Dikeç ise, DEDAŞ’a açılan davaların 20 bine kadar yükseldiğini söyledi. Avukat Dikeç, DEDAŞ’a açılan davaların yüzde 90’nını davayı açanlar kazandığını söyledi.

“DEDAŞ HAKSIZ KAZANÇ ELDE ETMEYE ÇALIŞMAKTA”

DEDAŞ’ın haksız kazanç elde etmeye çalıştığını ifade eden Şanlıurfa Barosuna kayıtlı Avukat Salih Dikeç: “faturalarını ödemekte zorluk yaşadığımızı herkes artık öğrenmiş durumda. DEDAŞ çiftçilere gidip kaçak kullanmadığı halde kaçak kullanıyormuş gibi muamelede bulunarak hem insanları suçlayıp, hem de haksız bir şekilde kazanç elde etmeye çalışmakta” dedi.

“DEDAŞ’IN KAMULAŞTIRMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

DEDAŞ’ın kendine çeki düzen vermesi gerektiğini aksi halde kamulaştırması gerektiğini düşündüğünü söyleyen Avukat Dikeç: “Çiftçiler üretim yapamadığı için vatandaşlarda olan ürünleri pahalıya almakta halkın daha çok zarar görmemizi için DEDAŞ’ın kendisine bir çeki düzen vermesi gerekiyor ya da tekrardan kamulaştırması gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“İCRA TAKİBİ BAŞLATILMADAN ELEKTRİKLERİ KESİLİYOR”

İcra takibi başlatılmadan elektriklerin kesildiğini de ifade eden Dikeç: “İcra takibi başlatmadan direk çiftçilerimizin elektriklerini kesiyorlar bu da büyük mağduriyetlere sebep veriyor bunun engellenmesi için bir birey olarak tepki koymamız gerekiyor biz avukatlara da bu konu da büyük sorumluluklar düşüyor” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞLARIN DEDAŞ’A ÖN YARGISI VAR”

Vatandaşların DEDAŞ’a ön yargısı olduğunu söyleyen Salih Dikeç: “DEDAŞ, Urfa, Batman, Diyarbakır, Mardin gibi illerde zorunluluk haline getirmiş ve insanlar bunu sürekli içinde korkuyla DEDAŞ’a bir ön yargısı var” diye konuştu.

“DEDAŞ’A 20 BİN DAVA”

Şanlıurfa ve ilçelerinde DEDAŞ’a 20 bin davanın açıldığını söyleyen Avukat Salih Dikeç: “Şanlıurfa ve ilçelerinde DEDAŞ aleyhine acılan davaların rakamsal olarak baktığımızda 20 binin üzerine çıktığını görmekteyiz ve bu davaların yüzde 90’nını davayı açanlar kazanmaktadır yani bu şekilde yapmakla iki tarafta zarar görüyor” dedi.

“DAVALARIN BÜYÜK ORANI ÇİFTÇİLER TARAFINDAN AÇILMAKTA”

Son olarak davaların büyük oranı çiftçiler tarafından açıldığını söyleyen Avukat Dikeç: “Açılan davaların büyük oranı çiftçiler tarafından açılmakta zira onların elektrik faturaları daha fazladır ve kaçak elektrik muamelesi gördüklerinde daha yüksek meblağlı para cezası yazılıyor vatandaşlarda küçük bedeller ödememek için, uğraşmamak için dava açmaktan korkuyorlar” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49