Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

9 Mayıs Dünya Çölyak Günü

Türkiye’de yaklaşık 140 bin Şanlıurfa’da ise 2 bin 216 çölyak hastası var. Ömür boyunca glüten tüketmeden yaşayan çölyak hastalığının diyetten başka bir tedavisi yok.

9 Mayıs Dünya Çölyak günü nedeniyle açıklama yapan Şanlıurfa Çölyak Dernek Başkanı Hasan Doğan: "Şanlıurfa'da 2 Bin 216 Türkiye'de ise 140 bin çölyak hastası var. Şanlıurfa’da çölyak hastalar paketsiz bırakmıyoruz”dedi.

Ömür boyu diyet yapmak zorunda kalan Çölyak hastaları, 9 Mayıs Dünya Çölyak gününü kutlayan Doğan, Şanlıurfa ilimizde 2 bin 216 çölyak hastamız var. O kardeşlerimize on sekiz yıldır yardımcı oluyoruz. Ekmek glütensiz ekmek fırınımız var. Her ilçede ve ilçeler belirtilerek kim hangi ilçede oturuyorsa, ikamet ediyorsa o ilçelerdeki belediyelerimizin, vakıflarımızın bu kardeşlerimize yardımcı oluyorlar. İki buçuk ayda, üç ayda bir paketleri yapıp bu kardeşlerimize verip kullanmaya devam ediliyor. Ücretsiz destek sağlanıyor. Büyükşehir tarafından her ay beş kilo glutensiz un alıp dağıtılıyor. ayrıca Haliliye Belediyesi’nde ekmek dağıtımı da yapılıyor.

SGK ödemesi yani metabolizma ödemeleri daha önce 190 liraydı. Şu an 375 lira oldu. Ama bir glutensiz ürün diyelim ki bir makarna kilosu 150 lira oldu. Bu 150 lira az olması işte. 350 değil de en az bin lira olması gerekiyor. SGK ödemelerinde refah bir düzey çıkmasını istiyoruz”dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48