Öne Çıkanlar ak partı Okullar yarında tatil! canlı skor harran unıversıtesi Eyyübiye ilçesinde ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Necmettin Cevheri hayatını kaybetti
Şanlıurfa’nın sevilen siyasilerinden ve bir dönem Başbakan vekilliği ve Bakanlık yapmış olan ve Şanlıurfalı Siyasetçi Necmettin Cevheri Ankara’da hayatını kaybetti. Necmettin Cevheri Türk siyasetçi. Galatasaray Lisesi ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Serbest Avukatlık, Çiftçilik, 2., 3., 4., 5., 19., 20. ve 21. Dönem Şanlıurfa Milletvekilliği ile Turizm ve Tanıtma, Adalet, Tarım ve Köyişleri, Devlet Bakanlıkları, Başbakan Vekilliği görevlerinde bulundu.

Necmettin Cevheri için yarın saat 14:00'da TBMM'de yapılacak törenin ardından, ikindi namazından müteakiben Cebeci Aile mezarlığına defnedilecek.

Cenaze işlemlerinin ardından Taziyesi, Cuma günü Şanlıurfa Abdurrahman Yavuz taziye evinde kabul edilecektir.


NECMETTİN CEVHERİ KİMDİR?
Necmettin Cevheri (30 Haziran[kaynak belirtilmeli] 1930, Şanlıurfa, Türkiye) Türk siyasetçi.
Galatasaray Lisesi ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Serbest Avukatlık, Çiftçilik, 2. (XIII.), 3. (XIV.), 4. (XV.), 5. (XVI.), 19. , 20. ve 21. Dönem Şanlıurfa Milletvekilliği ile Turizm ve Tanıtma, Adalet, Tarım ve Köyişleri, Devlet Bakanlıkları, Başbakan Vekilliği görevlerinde bulundu. Evli ve 2 çocuk babasıdır.
Babası, Hacı Ömer Cevheri Kurtuluş Savaşı'nda Urfa'nın düşman işgalinden kurtarılmasında çok önemli rol aldı. Bu sebeple Kırmızı Şeritli İstiklâl Madalyası'na hak kazandı. 1965'te Demokrat Parti’den Urfa milletvekili seçildi. Annesi Fatma Cevheri'dir. Oğlu İbrahim Cevher Cevheri 20. (XX.) Dönem Adana milletvekilliği yaptığından tarihte bir ilk olarak baba ve oğul aynı dönemlerde milletvekilliği yaptı. Yeğeni Sabahattin Cevheri XXII. ve XXIII. Dönem Şanlıurfa Milletvekilliği yaptı. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49