Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde devriye görevi yürüten jandarma ekipleri, kırsal alanda yaralı halde buldukları bir leyleği kurtararak tedavi altına alınmasını sağladı. Yaralı leylek, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.
Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi (HAYDİ), Siverek kırsalında gerçekleştirdiği rutin devriye faaliyetleri sırasında uçamayan bir leylekle karşılaştı. İlk incelemede yaralı olduğu tespit edilen leylek, ekipler tarafından güvenli şekilde koruma altına alındı.
HAYDİ ekipleri, leyleği tedavi edilip tekrar doğal yaşamına kazandırılması amacıyla Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü Rehabilitasyon Merkezi’ne teslim etti.