Şanlıurfa, son yılların en yoğun kar yağışı ve sert soğuk hava dalgasıyla mücadele etmeye devam ediyor. Kent genelinde iki gün boyunca etkili olan kar yağışı özellikle kırsal bölgelerde günlük yaşamı ve hayvancılığı olumsuz etkiledi.
KARDAN ÇOBAN ADAM YAPILDI
Türkiye’nin hayvancılık sektörün en önemli merkezlerinden biri olan Siverek’te özellikle kırsal yaşamın simgelerinden biri olan hayvancılık, bu kez kardan yapılan figürlerle farklı bir şekilde hayat buldu.
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde etkili olan kar yağışı, hem görsel şölen oluşturdu hem de renkli anlara sahne oldu.
YÖRESEL ABA GİYDİRİLEN KARDAN ÇOBAN
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, kar yağışının ardından bir vatandaş tarafından yapılan yaklaşık 2 metre boyundaki kardan çoban ve etrafına yerleştirilen kardan koyun sürüsü, görenlerin büyük ilgisini çekti. Gerçeğini aratmayan yöresel aba giydirilen kardan çoban, kısa sürede mahalle sakinlerinin ve çocukların uğrak noktası haline geldi.





