Şanlıurfa’da 5 bin 500 metrekarelik toplam alan içerisinde kurduğu 200 metrekarelik kapalı alanda, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yaşayan ve dünyadaki tüm akrep ve yılan sokmalarına karşı etkili olan Andractanus Crassicauda akrebini yetiştirip sağımını yapıyor.

İkramiye ödemeleri başladı! İkramiye ödemeleri başladı!

Mehmet Örenler, bakanlıklardan almış oldukları izinlerle, 10 bin akrebin yetiştirileceği kapasiteye sahip olduklarını dile getirdi. Örenler, 2020 yılında çıkan yönetmeliğe göre, Türkiye’de ilk kurulan firma olduklarını kaydetti.

Örenler, Ayda 50 gram akrep zehrini üreterek, 7 bin dolar 11 bin 500 dolar arası fiyat ile satıldığını belirti.

 “6 BAKANLIKTAN 10 TANEYE YAKIN İZİN ALDIK”

Akrep üretme fikrinin babasının çocukluk yıllarından okul harçlığını çıkarmak istediğini söyleyen Mehmet Örenler, “Babam akreplerini yakalayıp Sağlık Bakanlığına götürmesiyle gelen bir fikirdi.  2020’de çıkan yönetmenliğe göre de biz bu işi için yönetmenlikten izin alarak yapıyoruz, toplamda 6 bakanlıktan 10 taneye yakın izin aldık. Ondan sonra resmi bir şekilde biz bu işe tam teşekkürlü şekilde başladık.  Şu anda yaklaşık 150-200 metre karelik bir alanda bu işi yapıyoruz” dedi.

 “AYLIK ORTALAMA 50 GRAM STOK YAPILIYOR”

Mehmet Örenler konuşmasının devamında, “Akrep’in canlı bir şekilde yakalanması, toplanması kesinlikle yasaktır yönetmenliğe göre. Biz akreplerin çiftleşmesini ve üremesini yani çoğalmasını biz kendi testimizde yapıyoruz. Burada yaklaşık aylık ortalama 50 gram arası bir stoğumuz var. Yaklaşık aylık 50 gram zehrimiz çıkıyor. Çıkan bu zehirlerinde Orta Asya ülkelerine ve Avrupa ülkelerine. Almanya, Hindistan, Çin, Japonya, Güney Kore oralara gidiyor. Akrep zehrinin gram fiyatı numune olarak 3 bin dolar ile 4 bin dolar arasında değişiklik gösteriyor. Genel satışa başlandığı zaman ise 7 bin dolar 11 bin 500 dolar arası değişiyor” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi