Ankara’dan Şanlıurfa’ya sefer yapan AJet’in VF4180 sefer sayılı yolcu uçağında, uçuş sırasında bulunan bir kağıt parçası üzerine patlayıcı madde şüphesi yaşandı. Uçakta yapılan kapsamlı aramada herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Şanlıurfa’da
Cumhurbaşkanı Erdoğan Şanlıurfa’da
İçeriği Görüntüle

Uçakta geniş güvenlik önlemi

İddiaya göre yardımcı pilotun uçağın ön bölümündeki lavaboda bulduğu kağıtta, “arka kargoda 1 kg C4 var” şeklinde bir ifade yer aldı. Bunun üzerine durum Şanlıurfa GAP Havalimanı’na bildirildi.

Uçağın inişinin ardından yolcular ve mürettebat tahliye edilirken, Özel Harekât, bomba imha ve diğer güvenlik ekipleri tarafından uçakta arama başlatıldı.

Patlayıcı maddeye rastlanmadı

Toplam 136 yolcunun bulunduğu uçakta kabin, el bagajları ve kargo bölümü detaylı şekilde kontrol edildi. Bomba arama köpeğinin de katıldığı çalışmalarda herhangi bir patlayıcı

Olayın aydınlatılması amacıyla kağıdın bulunduğu bölgede kriminal inceleme ve biyolojik svap çalışması da yapıldı.

Vali Şıldak’tan açıklama

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, aramaların tamamlandığını belirterek uçakta herhangi bir olumsuzluk tespit edilmediğini açıkladı. Şıldak, incelemelerin ardından GAP Havalimanı’nın hava trafiğine yeniden açıldığını bildirdi.