Bozova Kaymakamı Halil İbrahim Yeşilyurt, ilçenin gururu ve yaşayan bir hazine olarak kabul edilen 106 yaşındaki Zeliha Çakmak'ı ziyaret etti.

Yeşilyurt, “Zeliha Çakmak ilçenin bu değerli çınarlarından biridir ve 106 yaşına ulaşmanın gururunu taşıyor. Fedakâr bir annedir”

Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde yaşayan ve anneler gününde 106 yaşındaki Zeliha Çakmak,” Zamanında çok sıkıntı çektik çamaşırları ve bulaşıkları ele yıkıyorduk şimdimi kadınlar çok şanslı çamaşır makinesi var bulaşık makinesi var hamur makinesi bile varmış biz günlerce tandırda ekmek yapardık biz zamanında çok çile çektik yaşam şartlı çok zordu şimdiki yaşam cennet gibidir. o zaman bizim köyde su yoktu komşu köyde su vardı merkep sırtında çamurlu yollardan 4 km eve su geçirirdik şimdi her evde her odada su var daha önce tarım ve hayvancılık çok iyiydi her evde 100 koyu vardı büyük baş hayvan vardı o zaman geçimizi hayvancılıkla sağlıyorduk ben bunları zor şartlarda büyüttüm Sağ olsun kızlarım çocuklarım ve torunlarım bana iyi bakıyorlar hepsinden Allah razı olsun” diye konuştu.

Zeliha Çakmak Kendisini zaman zaman ziyaret eden Bozova Kaymakamı Halil İbrahim Yeşilyurt’a teşekkür etti. 

Başkan Yavuz’un acı günü! Başkan Yavuz’un acı günü!

Zeliha Çakmak’ın oğlu Osman Çakmak” Babam yıllar önce vefat etti annemiz bizim baş tacımızdır sağlosun başta biz ve torunları olmak üzere kendisine bakıyoruz o bizim çınarımızdır bu günlerde rahatsız anneler gününü de kutladık Allah başımızdan eksik etmesin”dedi.

Editör: Haber Merkezi