Bu yıl ilk kez Türkiye Kültür Yolu Festivali rotasına dâhil olan Şanlıurfa’da, 25 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında konserler, sergiler, söyleşiler ve her yaşa uygun etkinlikler yer alıyor. Yaklaşık 40 ayrı noktada düzenlenen etkinler, dün renkli görüntülere sahne oldu.

HAKAN AYSEV VE FUNDA UYANIK’TAN AKDENİZ ESİNTİLERİ

Şanlıurfa Kültür Yolu Festivali kapsamında Harran Üniversitesi Amfi Tiyatrosu’nda gerçekleşen konserde, Tenor Hakan Aysev ve soprano Funda Uyanık, en sevilen eserleriyle Şanlıurfalılara unutulmaz bir gece yaşattı. Aysev ve Uyanık’a, orkestra şefi Aytuğ Ülgen yönetimindeki Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşlik etti.

Öte yandan Topçu (Rabia) Meydanı’nda sahne alan Grup Mevlana da ilahi eserleri seslendirdi.

ZÜLEYHA İLE SINIRSIZ SOHBETLER’İN KONUĞU BEYHAN BUDAK OLDU

Şanlıurfa Kültür Yolu Festivali’nden “Türkan Sultan” Geçti Şanlıurfa Kültür Yolu Festivali’nden “Türkan Sultan” Geçti

Festival kapsamında Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bahçesinde, Kültür Bakanlığı ses sanatçısı Züleyha Ortak’ın sunumuyla gerçekleşen “Sınırsız Sohbetler” programı Klinik Psikolog ve Yazar Beyhan Budak’ı ağırladı. Şanlıurfalılar söyleşiye büyük ilgi gösterdi. Yaklaşık 400 kişinin katıldığı program bitiminde Budak, kitaplarını imzaladı.

Festivallerin insanlar üzerinde önemli etkileri olduğunu anlatan Budak, “Yaşadığımız şeylerin bizim zihnimizde güzel bir hatıraya, mutlu bir geçmişe sahip olması için biraz yaşayıp, biraz durmamız lazım. Biz pandemiden sonra devamlı bir koşturmaca halindeyiz. Devamlı hayatı kaçırıyormuşuz gibi bir durum söz konusu. Ne kadar çok şey yaşarsak o kadar çok yaşadığımızı zannediyoruz ama tam tersi bir etki bırakıyor bizde… Festivaller de bize biraz yavaşlama imkânı sunuyor. Kültürel dokuyla, geçmişle toplumun bir parçası olduğumuzu hatırlatan bir temas noktası diye düşünüyorum” dedi

Editör: Haber Merkezi