Şanlıurfa’da 4 kişi hayatını kaybetti! Şanlıurfa’da 4 kişi hayatını kaybetti!
Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesine bağlı Kepez kırsal Mahallesi'nde cami imamlığı yapan Eyyübiye nüfusuna kayıtlı Hasan Saklanan (34) Diyanet İşleri Başkanlığı kafilesiyle Ürdün üzerinden işgal altındaki Kudüs’e gitti.
Hasan Saklanan Kudüs Eski Kent Bölgesinde Herod Kapısı yakınlarında Siyonist işgalci askerler tarafından şehit edilmişti.
İsrail kaynakları, Saklanan'ın 72 saat önce Kudüs'e turist olarak giriş yaptığını ve Herod Kapısı yakınlardan bir işgalci askere bıçakla saldırısının ardından öldürüldüğünü ileri sürdü.
Şanlıurfa STK'ları Platformu önderliğinde, Kudüs’te İsrail askerini bıçaklayıp ardından öldürülen Hasan Saklanan ve tüm şehitler için Eyyüp Peygamber camide gıyabi cenaze namazı kılındı.
Öğlen namazına ardından Haliliye ilçe Müftüsü Abdulhakim Öz tarafından gıyabi namazı kıldırıldı. Gıyabi cenaze namazına yüzlerce vatandaş katılım sağladı.
Kudüs’te öldürülen Hasan Saklanan’ın kardeşi Ramazan Saklanan ise namaz sonrası öldürülen kardeşi için vatandaşlardan helallik istedi.
Ramazan Saklanan,” Kardeşim birkaç gün önce Annemin yanında gelip Diyarbakır’a gideceğini söylemiş ama daha sonra arkadaşlarıyla birlikte Kudüs’e gitmiş ve orada şehit olmuştur. Kardeşim çok iyi bir insan ve alimdir. Allah mekanını cennet eylesin”dedi.
Haliliye ilçe Müftüsü Abdulhakim Öz, Yaptığı açıklamada, daha önce yanında gelen Hasan Saklanan’ın tek amacının Kudüs’te şehit olmak istediğini, en son gelişte ise izin isteyip Kudüs’e gideceğini ifade etmişti.