Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

İMECE uydusu uzaya fırlatıldı!

İMECE'nin uzaya fırlatılmasından sonra açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

Bugün sizlere müjdeli bir haber daha vermenin bahtiyarlığını yaşıyorum. Deprem afetiyle sarıldığımız zor bir dönemde ülkemizin uzay alanında tarihi bir ana şahitlik ediyoruz. İMECE yer gözlem uydusunu sabahın erken saatlerinde uzaya yolladık. Bütün aşamalarında emeği geçen herkesi canı gönülden teşekkür ediyorum. Milli Teknoloji Hamlemizin meyvelerini tek tek topluyoruz.

"UZAY ÇALIŞMASINDA FARKLI BİR EVREYE GEÇTİK"

Uzman mühendislerimiz güçlü sanayi kapasitemiz sayıları giderek artan bilim insanlarımız ve TEKNOFEST gençliği ile sağlam bir birikime sahibiz. Bundan 3 sene önce Türkiye Uzay Ajansı'nı kurarak uzay çalışmasında farklı bir evreye geçtik. Geliştirdiğimiz yüksek çözünürlüklü elektro optik kamera ile sadece Türkiye'den dünyanın herhangi bir coğrafyasından görüntü elde edebileceğiz. Birileri teknolojiyi en basit sanal konferans bağlantılarıyla araya dursun biz kritik teknolojileri üretip uzaya gönderiyoruz. İnşallah onların hayallerinin bile ulaşamadığı birçok projeye başaracağız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48