Ödülü alan ve Hırvat Türk Dostluk Derneği'ne teşekkür eden Başkan Gülpınar, herkesi medeniyetlerin beşiği olan Şanlıurfa'ya davet ederek, "Hem tarihimizin izlerini sürmek hem de Hırvatistan ve Türkiye arasındaki dostluğu pekiştirmek adına sizi misafir etmekten büyük mutluluk duyacağız" dedi.

Hırvat Türk Dostluk Derneği kuruluşunun 30. yıldönümü Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de düzenlenen törenle kutlandı. Zagreb International Otel’de düzenlenen törene Hırvatistan Dışişleri Bakan Yardımcısı, Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Hırvatistan Ankara Büyükelçisinin de aralarında olduğu çok sayıda üst düzey yetkilinin yanı sıra Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay, Zagreb Büyükelçiliği diplomatları ile Türk iş dünyasından önemli temsilcileri katıldı. Yaklaşık 200 üst düzey yöneticinin yer aldığı törende; derneğin kuruluş yıldönümünde Büyük Şükran Belgesi'ne Türkiye'den bireysel alanda layık görülen tek kişi olan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar'a ödülünü Hırvat Türk Dostluk Derneği Başkanı Goran Beus Richembergh takdim etti.

“ÖDÜL İKİ ÜLKENİN KÖKLÜ DOSTLUĞUNUN SEMBOLÜDÜR”

Ödülünü aldıktan sonra kalabalığa hitap eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Hırvat-Türk Dostluk Derneği’nin 30. kuruluş yıl dönümüne katılmak ve anlamlı ödülü aldığı için mutluluk duygunu söyledi.

Zagreb’i 6 yıl önce AB Uyum Komisyonu Başkanı olarak ziyaret ettiğini hatırlatan Başkan Gülpınar, "6 yıl önce yaptığım ziyarette üst düzey tüm siyasilerle heyetimle beraber görüşmüştüm. Bugün ise 12 bin yıllık geçmişiyle dünyanın en köklü tarihine sahip olan Şanlıurfa şehrinin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak aranızda bulunmaktayım. Burada bizlere yaptığı ev sahipliğinden dolayı, Hırvat-Türk Dostluk Derneği’ne ve bu güzel organizasyonda emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Hırvatistan ve Türkiye'nin tarih boyunca derin bağlarla birbirine yakın olduğuna dikkat çeken Başkan Gülpınar, "Hırvatistan ile olan dostluğumuz kültürel ve insani değerlerle pekişmiştir. Bugün bana verilen bu ödül, yalnızca benim için değil, iki ülkemiz arasındaki köklü dostluğun bir sembolüdür. Bu Büyük Şükran Belgesi, benim için sadece şahsi bir başarı değil, iki ülke arasındaki derin dostluk ve işbirliğinin bir yansıması olduğuna inanıyorum" diye konuştu.

“HIRVATİSTAN'IN MÜLTECİLERE GÖSTERDİĞİ İLGİ ÇOK ÖNEMLİ”

Hırvatistan'ın özellikle mülteciler konusuna gösterdiği ilginin çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Gülpınar, "Bu bağlamda, Hırvatistan’dan bir heyeti mültecileri yerinde görmeleri ve incelemeler yapmaları için Şanlıurfa’ya davet etmek istiyorum. Böylece, iki ülke arasında bu önemli konuda işbirliğimizi güçlendirebiliriz" dedi.

ŞANLIURFA'YA DAVET

Törene katılanlar ve tüm Hırvat halkını Şanlıurfa'ya davet eden Başkan Gülpınar, konuşmasına şöyle devam etti:

"Urfa, dört mevsim huzur ve güven içinde misafirlerine ev sahipliği yapabilecek bir şehirdir. Bütün güzellikleriyle yalnız görülmesi değil yaşanılması, havasının solunması gereken mistik bir şehirdir. Urfa, taşı toprağı tarihle yoğrulan ve tarihin her döneminde mutlaka izi bulunan; şehrin genelinde ortaya çıkan her arkeolojik bulguda, tarihin yeniden yazılmasına vesile olup tarihe kaynaklık eden, tarihin gelecekle buluştuğu kadim bir şehirdir. Yüzyılımızın en önemli arkeolojik keşfi olarak kabul edilen Göbeklitepe, sadece bulunduğu toprakların insanlarını değil, tüm insanlığı ve dünyayı da etkileyen, insanlığın ortak mirasıdır. Göbeklitepe, yalnızca bir arkeolojik alan değil, aynı zamanda insanlığın kültürel mirasının en önemli parçalarından biridir ve Göbeklitepe hala çözülmeyi bekleyen sırlarıyla gizemini korumaktadır.

Arkeolojik kazılar sürdükçe, ortaya çıkan her buluş dünya tarihini yeniden yazılmaktadır. Bunun yanı sıra, Hz. İbrahim’in doğduğu yer, Hz. Eyyüb’ün sabrını sınadığı topraklar ve Hz. İsa’ya dair izler, bu kadim şehri ruhani ve kültürel açıdan eşsiz bir konuma getiriyor.

Gülebak ve Yıldırım’dan Başkan yardımcısı Altun’u ziyaret etti Gülebak ve Yıldırım’dan Başkan yardımcısı Altun’u ziyaret etti

Ayrıca Şanlıurfa'mız UNESCO'nun Yaratıcı Müzik Şehirleri Ağı'na dahil olmuş ve Müzik Şehri olarak ilan edilmiştir. Bu bağlamda UNESCO Müzik Şehri Şanlıurfa olarak müziğimizi dünyaya gururla her platformda tanıtıyoruz.Bu vesileyle, buradaki tüm dostlarımızı ve değerli katılımcıları Şanlıurfa’ya davet etmek istiyorum. Gelin, medeniyetin beşiği olan bu kadim şehri birlikte keşfedelim. Hem tarihimizin izlerini sürmek hem de Hırvatistan ve Türkiye arasındaki dostluğu pekiştirmek adına sizi misafir etmekten büyük mutluluk duyacağız."

Editör: Haber Merkezi