2014-03-21 17:06:37

Ordu liderlik şansını elinin tersiyle itti

21 Mart 2014, 17:06

PTT Birinci Lig'de son 9 haftaya girilirken zirvedeki yarışta amansız mücadele devam ediyor. Lider Ankaraspor ile Balıkesirspor arasındaki maçın berabere bitmesi, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un haftayı bay geçirmesinin ardından herkes Orduspor'un haftayı lider kapatmasını beklerken Ordu ekibi, adeta kendisine altın tepsi içinde sunulan fırsattan yararlanamadı. Haftanın açılış maçında lider Ankaraspor, deplasmanda kendisi gibi şampiyonluk mücadelesi veren Balıkesirspor ile berabere kalınca bir anda zirve hesapları yapan takımların iştahı kabardı. Üst gruba yakın takımlardan Orduspor bu maçın sonucunu bilerek gittiği Adana Demirspor deplasmanında hiç ummadığı bir mağlubiyet alarak nereye uğradığını şaşırdı. Maça da 1-0 önde başlayan Ordu ekibi, sahadan mağlubiyetle ayrılarak uzun bir aradan sonra yakalamış olduğu lider olma fırsatından yararlanamadı.
Şampiyonluk hesapları yapan ancak haftayı bay geçiren İstanbul Büyükşehir Belediyespor ise bana göre haftayı maç yapmadan ama en karlı kapatan takım gibi gözüktü.
Şampiyonluk yolundaki rakiplerinden Ankaraspor ve Balıkesirspor ikişer, Orduspor ise haftayı mağlubiyetle kapatması onların çok işine yaradı. Zirvede bunları olurken bu takımları bir alt kategorisinde yer alan Mersin İdman Yurdu ve Samsunspor da rakipleriyle oynadığı zorlu maçları galip bitirincebir anda zirvenin ortakları arasına girmiş oldular.
Bir parantez de şöyle açalım. Zirvedeki takımlardan Ankaraspor hariç diğer takımların da bir maç eksiğinin olduğunu söylersek şampiyonluk yarışında aslında tam 6 takımın mücadele içinde olduğunu görürsünüz. Haftanın kapanış maçında ise deplasmanda son haftaların formda takımı Fethiyespor'u mağlup eden Manisasspor ise play-off umutlarını da tazelemiş oldu.
 
DİPTE SIKINTI BÜYÜK
Zirvede bunlar yaşanırken asıl bir heyecan ise ligde kalma yarışında yaşanıyor. Bu sezon lige dört takımın veda edecek olmasından dolayı alt sıralarda bulunan 8 takım can havliyle maçlarına çıkıyorlar. Ligden düştü gözüyle bakılan Kahramanmaraş ile 1-1 berabere kalan Tavşanlı Linyitspor ateşle oynamaya başladı. Ligde kalabilmek için Şanlıurfaspor'u mutlaka yenmek için var gücüyle mücadele eden fakat maçını 4-3 kaybeden 1461 Trabzon'da düşmeyi yakından hissetmeye başladı. Bu takımların üzerindeki Boluspor, Fethiyespor, Denizlispor da maçlarını kaybettikleri için hala düşme hattından uzaklaşabilmiş değiller. Fethiyespor, kendi sahasında Manisaspor'a yense puanını 32'ye çıkaracak birazcık nefes alacaktı ama olmadı. Böyle olunca da Fethiye'de ateş hattında kalmış oldu.
Artık takımlar kalan maçlara bakacak.
 
SAMSUNSPOR GELİYOR
PTT Birinci Lig'de hiç şüphesiz son haftaların en formda takımı Samsunspor. Takım, oynadığı güzel ve pozitif futbolun meyvelerini toplamaya başladı ve üst sıralara doğru iyice yaklaştı. Samsunspor lider ile arasındaki puan farkını 6'ya kadar indirdi. Alınan başarılı sonuçların ardındaki isim ise hiç şüphesiz Hüseyin Kalpar. Yılların deneyimli ve kurt teknik teknik adamı takımını iki yıl önce yine böyle bir süreç sonunda Süper Lig'e taşımıştı. Taraftarlar stadı tıklım tıklım dolduruyor 90 dakika takımlarını destekliyorlar. Şehirdeki hava muhteşem. Tabii ki gelecek hafta takımın lider Ankaraspor ile deplasmanda oynayacağı maçı kazanması şart.
Bu maç kaybedilirse işleri zora girecektir. Kazanırlarsa şampiyonluğun
en büyük favorisi olurlar.
 
ADANA DEMİRSPOR MORAL BULDU
Adana Demirspor, sezon başındaki sıkıntılı bir dönemden sonra düşme hattına kadar gerilemişti. Demirspor adına hafta sonunda oynanacak Orduspor maçı bir kader maçı gibiydi. Güçlü rakibine mağlup olsa düşme hattının sıcaklığını hissedeceklerdi, rakip ise şampiyonluğa oynadığı için favoriydi.
Neredeyse maça 1-0 yenik başlamalarına rağmen oyundan kopmayarak mücadelesine devam eden Demirspor, 90. dakika bittiğinde sahadan 3-1 galip ayrılan taraf olmuştu. Bu oyun ve galibiyet takıma büyük moral getirdi. Sezon başından bu yana 4 hoca değiştiren takımın bir an önce istikrar yakalaması şart. Bu kadar hoca değiştiren bir takımdan da başarılı beklemek iyimserlik olur. İnşallah bu galibiyet Adana Demirspor'a huzur getirir. Yönetimin de gelecek yılın planlamasını yapması
gerekiyor.
 
VURAL MERSİN'E HAYAT VERDİ
SÜPER Lig yarışında en iddialı takımlardan birisinin Mersin olması bekleniyordu. İlk yarı boyunca hatta son haftalara kadar Mersin ekibi şampiyonluk yarışının içindeydi. Biliyorsunuz bu ligde alacağınız 2-3 mağlubiyet sizi hedeflerinizden uzaklaştırır. Bu durum aynen Mersin'de de yaşandı. Yönetim, kötü gidişat üzerine teknik heyet değişikliğine gitti. Yılmaz Vural'ın gelmesi ile şampiyonluk yarışına ortak oldular.
Mersin zaten kaliteli oyunculardan oluşan takım. Yılmaz hoca da ligi iyi tanıyor. Yakaladığı havayı devam
ettirirlerse Süper Lig'e çıkarlar.
 
KARŞIYAKA'DA PLANLAMA ŞART
KARŞIYAKA Kulübü, hem İzmir futbolu hem de Türk futbolu için bir tarihtir. Her yıl tekrar Süper Lig'e dönmek için kolları sıvarlar ancak yanlış yönetim tarzı, yanlış hoca ve oyuncu tercihlerinden dolayı bir türlü başarıya ulaşamazlar. Denizlispor ile oynanan karşılaşma Kaf Kaf için çok önemliydi. Bu nedenle tüm futbolcular maçı kazanmak için var gücüyle mücadele edip kazanmayı bildiler.
Karşıyakası bu durumu hak etmiyor.
Takımın daha yukarılarda Süper Lig hedeflerini kovalaması gerekir. 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.