Türk futbol tarihine baktığınız zaman Ankaragücü, ismini tarihe altın harflerle yazdırmıştır. Başkent temsilcisi Süper Lig'de oynadığı futbolla adımdan hep övgüyle söz ettirmiştir. Ancak son yıllarda yaşananları herkes biliyor. Yaşanan ekonomik sıkıntılar, takım üzerindeki bazı kişilerin kısır çekişmeleri sonucunda efsane takım, önce Süper Lig sonra PTT Birinci Lig derken İkinci Lig'e kadar düşmüştü.
Bu takımın Süper Lig'de mücadele etmesini o muhteşem taraftarlarının yanında tüm futbolseverler istemektedir. Fakat bunun için önce PTT Birinci Lig ardından Süper Lig'e çıkılması gerekiyor. Fakat bunun bir de kestirme yolu var. İşte bu senaryo konuşulmaya başlandı. Bu takımın kaderi galiba Ankaraspor ile tekrar değişecek.
Geçmiş yıllarda aynı yönetim, iki takımı yönetemez gerekçesiyle Ankaraspor ligden düşürülmüştü. Uzun bir aradan sonra tekrar PTT Birinci Lig'de mücadele etmeye başlayan Ankaraspor, lig yarışında şampiyonluk mücadelesi veriyor.
 
GÖKÇEK'DEN FORMÜL!
Takımı destekleyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, PTT 1. Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Ankaraspor'u Ankaragücü ile birleştirebileceklerini açıklayınca işte bahsetmiş olduğum senaryo gerçekleşiyor. Tabi ki bu haber gündeme bomba gibi düştü.
Biliyorsunuz geçmiş yıllarda Kayseri Erciyesspor-Kayserispor arasında yaşanan işim değişikliği bu defa Ankaraspor-
Ankaragücü içinde yaşanabilecek.
Ankara Büyüküşehir Belediye Başkanı Gökçek, "Benim Ankaragücü sevdamı herkes bilir. Ankaragücü'nün şampiyon olması en büyük arzumuzdu. Bunun için çok çaba sarf ettim. Ankaragücü iki yıl önce Süper Lig'de, ilk ikiye, ilk üçe girecek kadar güçlü bir kadroya sahipti.
Ankaragücü'nün o zamanlar gelirlerinin artması için de çalışmalarımız oldu. 'Ankaragücü'nün 5 milyon geliri olacak' demiştim, tüm otoparkların ve büfelerin gelirini Ankaragücü'ne bağlayacaktık.
Ankaragü taraftarları bana gönül koyuyor ama koymasınlar. Çünkü ben buradan ayrılmak istemedim. Cemal Aydın denilen kişi bizim zorla ayrılmamıza neden oldu. Ankaragücü, Cemal Aydın yüzünden şu anki durumuna geldi. Şimdi Allah nasip ederse Ankaraspor Süper Lig'e çıkarsa Ankaragücü ile birleştiririz.
Adını Ankaragücü koyarız, formasını sarı- lacivert yaparız. Böylelikle Ankaragücü'nü kısa yoldan Süper Lig'e çıkarmış oluruz. Her işin bir formülü var." diyerek birleşmenin olabileceğinin mesajını verdi.
Başkan'ın bu görüşlerinden sonra bakalım Ankaraspor şampiyon olursa ve ismini değiştirirse Ankaragücü'nü tekrar Süper Lig'de görebiliriz. Tabiki bunun olması için birinci şart Ankaraspor'un Süper Lig vizesini
alması..
 
BAL-KES'İN ZİRVE İNADI!
PTT Birinci Lig'de bir başarıdan bahsedilmesi gerekiyorsa bu mutlaka BAL-KES olmalı. Bu sene çıktıkları ligde mütevazi bütçesiyle mücadele ettiler. Ligin ilk haftasından beri de şampiyonluk potasından uzaklaşmadılar. Arada sırada maçlarını kaybetseler dahi zirve yarışından kopmadılar.
Rakiplerinin bir çoğunun puan kaybettiği haftada kendi sahasında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u Muhammed Reis'in attığı tek golle geçen takım, lider Ankaraspor ile de puan farkını ikiye kadar düşürmüş oldu. Anlaşılan Balıkesirspor, son haftaya
kadar bu zirve yarışının içinde yer alacak.
 
FETHiYE İPEK GİBİ...
Fethiyespor'un ligdeki talihi kupada F.Bahçe ile oynadığı maçta döndü. Herkesin ligden düşer diye baktığı takım Engin İpekoğlu ile müthiş bir değişim sürecine girdi. Takımın oynadığı futbol taraflı tarafsız herkesin takdirini kazandı.
Ligde kalma yolunda da önemli galibiyetler almaya başladılar. Geçen hafta lider Ankaraspor'u yenen takım, bu haftada Şanlıurfaspor'u yenerek iki haftada altın değerinde 6 puanı hanesine yazdırdı.
Buradaki başarıda hiç şüphesiz en büyük katkıyı teknik direktör Engin İpekoğlu sağladı. Engin hoca her şeyi ile bitmiş tükenmiş bir takımı aldı, takımı adeta tekrar baştan oluşturdu. Takımda aldığı galibiyetlerle de en azından şu anda tehlikeli bölgenin dışına çıkmış oldu.
Galiba Türk futbolu efendi kişiliğine sahip bir futbolcunun ardından başarıya aç bir teknik adama da kavuşuyor. Engin hocam
yolun açık olsun.
 
Kaf-Kaf'ın uyanışı!
KARŞIYAKA İzmir'in köklü kulüplerinden birisidir. Birçok yıldız futbolcuyu Türk futboluna kazandırmıştır.
Yıllardır Süper Ligde yoklar. Hedefi önce play-off sonrasında Süper Lig'e yükselmek. Sezona istediği gibi başlayamayan Kaf-Kaf ikinci yarı adeta uçuşa geçti. Takımın başına gelen Yusuf Şimşek, etkisini göstermeye başladı.
Bilhassa son Manisaspor maçında muhteşem oynadılar. Gol düellosu şeklinde geçen maçta rakibini mağlup etmeyi başaran İzmir temsilcisi, ilerisi için umut verdi. Maçın en güzel golünü atan Caner tüm tribünlerden de büyük alkış aldı. Türkiye'nin en ateşli taraftarlarına sahip Karşıyaka'da bu birliktelik ve azim devam ederse önce play-off ardından
Süper Lig'in gelmesi hiç zor değil.
 
SAMSUNSPOR taraftarıyla güzel
PTT Birinci Lig takımlarından Samsunspor, sezon başından bu yana disiplinli çalışma ile adım adım zirveye koşuyor.
Son haftalardaki pozitif futbolda herkesin dikkatini çekmeye başladı. Boluspor maçında takım olarak iyi oynadılar.
Takımın golcüsü Adiloviç ise attığı gollerle takımını uçurdu. Bu maçta tribünler tıklım tıklım doluydu. Taraftar, 90 dakika boyuncu hiç susmanda takımını destekledi.
Birlik ve beraberlik havası takımı da ateşlemiş durumda.
Şampiyonluk yarışı içinde olmamaları içinde hiçbir neden
yok gözüküyor.