Futbolda sezon sona ererken PTT Birinci Lig'in yeni ekipleri belli olmaya başladı.İlk önce Altınordu ve Giresun'u tebrik ederek hoş geldiniz diyorum. Ardından da Süper Toto Süper Lig'e veda ederek PTT'ye düşen Kayserispor, Antalya ve Elazığspor'a önce geçmiş olsun ardından da bu ligde onlara da başarılar diliyorum.
PTT 1. Lig'e gelecek son takımda Spor Toto İkinci Lig'de oynanacak play-off maçlarının ardından belli olacak.
İyisiyle kötüsüyle PTT Birinci Lig'de sezon sona erdi. Ancak bu ligde heyecan hiçbir zaman düşmedi. Aksine artarak devam etti. Bu zorlu yarıştan İstanbul Belediye ve Balıkesirspor ilk etapta mutlu sona ulaşmasını bildi. Pazar günü oynanacak play-off finalinden sonra bir takımı daha Süper Lig'e yollayacağız.
 
YENİ HEDEF SÜPER LİG
PTT 1.Lig'e yeniden yükselen Giresunspor, ligin ilk yarısını liderin 14 puan gerisinde tamamlamasına rağmen ikinci yarıdaki muhteşem oyunuyla sezonu şampiyon tamamlayarak bir üst lige çıkmayı başardı.
İkinci yarı oynadığı 17 maçtan 43 puan birden çıkaran Giresunspor ekibi, 67 puanla adını bir üst lige yazdırdı.
Buradan onları canı gönülden alkışlıyorum. Meslektaşım Satberk Denizel'i de tebrik ediyorum. Ve yakın zamanda onları da Süper Lig'de görmek istiyorum. PTT Birinci Lig'in diğer yeni takımı ise Altınordu oldu. Bu sezon yeni bir yapılanma ile yola çıkan takım, rakiplerini adeta ezerek 12 puanla ligi lider bitirmeyi başardı.
 
DÜŞENLER NE YAPAR!
Öte yandan PTT Birinci Lig'in yeni takımları ise Süper Lig'e veda eden Antalya, Kayseri ve Elazığ oldu. Bu takımlar geçen yıl oldukları gibi kadrolarını koruyabilirlerse tekrar Süper Lig'e dönmek için avantajlı olurlar. Yoksa inanın PTT Birinci Lig'de mücadele etmek Spor Toto Süper Lig'de mücadele etmekten daha zordur.
Bunu onlara peşinen söyleyeyim.
 
BAŞARININ MİMARI BİRİNCİ
Giresunspor'un zaferinde hiç kuşkusuz en büyük pay sahibi olan teknik direktör Mehmet Birinci'dir.
Sezona Ahmet Kazım Ertem ile başlayan takımın 14. haftada tbaşına Mehmet Birinci getirildi.
9. sırada aldığı takımla mücadeleye giren Mehmet Birinci ve talebeleri ilk yarı sona erdiğinde liderin tam 14 puan gerisinde 6. sırada ilk yarıyı bitiriyor.
Takım Göztepe ve Hatayspor gibi güçlü takımların bulunduğu grupta 51 puandan 43 puan toplayarak sezonu lider bitirdi.
Mehmet Birinci'yi tebrik ediyorum.
 
Zonguldak DİRİLİYOR!
Zonguldak tarihi kulüplerden birisidir. Yıllardır profesyonel liglerde mücadele eden eden takım, amatör lige kadar düşmüştü. Bölgesel Amatör Lig Grubu lider bitiren takım, play-off maçında Zara Belediyespor'u 2-0 ile geçerek Üçüncü Lige yükseldi. Zonguldak'ın eski futbolcularından ve sembol isimlerinden Ayhan Santur "Bu şampiyonluk sadece Zonguldak'a değil tüm Türk futbolunu da mutlu etmiştir.
Birkaç yıl içerisinde de layık olduğu efsane Zonguldak Süper Lig'e dönecektir. Yeter ki Zonguldaklılar kenetlensin" diye konuştu.
 
HELAL OLSUN Mehmet Özkan
PTT 1.Ligi'ne yeni çıkan takımlara baktığımızda hemen göze çarpan takım Altınordu oldu.
Yıllarca Türk futboluna damga vuran Kırmızı Şeytanlar Başkan Seyit Mehmet Özkan'ın doğru projeleri sayesinde basamakları hızlı bir şekilde geçti. Buca'dayken de yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Özkan Altınordu'da inanılmaz işler yaptı.
 
SERDİVAN Yunus'la uçtu
Yıllardır amatör maçlara giderim.
Hem keyif alırım. Hem de gençlere sahip çıkarım. Geçenlerde Sakarya'da Serdivanspor ve Kuştepe amatör maçındaydım.
Çok keyif aldım ve çok yetenekli futbolcular gördüm. Bunların arasında Yunus Karaağac'ı tebrik ederim. Ve attığı son dakika golüyle takımını ligde bırakarak ben golcüyüm dedi. İnanıyorum ki yetkililer bu amatör maçları seyrederlerse ne kadar genç ve yetenekli oyuncular olduğunu görür ve kaybolmasını engellerle. Aferin Yunus devam..