PTT Birinci Lig'de biliyorsunuz bir takımın fazla olmasından dolayı hafta içi maçlar da oynanıyor. Hafta içinde maçların oynandığı bir haftayı da geride bırakmış oldu. Geçen haftaki yazımızın üzerinden bir hafta değil iki hafta birden geçmiş olunca bizde bu yazıda iki haftayı birden değerlendirerek yorumlarda bulunacağız.
Yani takımlarımız yaklaşık 10 gün içinde üç maça çıkmış oldular.
Sezonun sonlarına yavaş yavaş yaklaşırken hem zirvede hem de ligin altında sürpriz sonuçlar gelmeye devam ediyor.
Şampiyonluk mücadelesi veren takımlar, kümede kalma savaşı veren takımlara kaybetmeye başladı. Bu da demek oluyor ki ilk yarıda hovardaca puan kaybeden takımlar ikinci yarı ile birlikte maçlarına daha iyi konsantre oluyor ve iyi mücadele ediyorlar.
Ligin favori gösterilen Ankaraspor hafta içinde Adana Demirspor'u yenip yoluna devam ederken cumartesi günü ligde kalma savaşı veren Boluspor'a kaybedince rakipleri ile arasındaki puan farkını açma şansını kaybetmiş oldu. İki haftadır üst üste kazanan önce şampiyonluk yolundaki rakibi İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u yenen Orduspor, hafta sonu Tavşanlı'yı mağlup edince liderle arasındaki puan farkını bire kadar indirdi. Rakibi konumundaki Ordu'ya yenilen Belediyespor, Karşıyaka deplasmanında üç puanı getirip Ankaraspor'un da mağlup olmasıyla zirve yarışından uzaklaşmamış oldu. Üç haftadarı kazanmaya devam eden Samsunspor ise zirvedeki rakiplerin sürpriz puan kayıpları sonucunda üst sıralara iyice yaklaşmış oldu ve liderle arasındaki puan farkını 5'e kadar indirdi. Yine şampiyonluk hesapları yapan Mersin İdman Yurdu'dun hafta içinde Tavşanlı'ya kaybetmesi onlara şampiyonluk yolunda büyük bir darbe vurdu. Çarşambayı galibiyetle kapatan pazar gününü bay geçiren Balıkesirspor ise 51 puanda zirve ortakları arasındaki yarışına devam ediyor.
 
TAVŞANLI'NIN ONUR MÜCADELESİ
HAFTA sonu Ordu'da oynanan Orduspor-Tavşanlı Linyitspor maçının sonucundan çok karşılaşmaya oyunun başındaki olay damga vurdu. Konuk takımın oyuncuları paralarını alamadıkları için maç başlayınca ortasahada kol kola girerek yönetimi protesto etti. Yaklaşık 25 saniye süren bu protestonun ardından oyun tekrar başladı. Bu süre zarfında da Ordusporlu oyuncular kendi aralarında top çevirerek meslektaşlarına da bir nevi destek çıktılar.
Galiba paramızı alamıyoruz şeklinde yapılacak en güzel protesto ekmeklerini kazandıkları
sahada gösterilmiş oldu.
 
BOLU BEY'İ KENDİNE GELDİ
 
Bütün sezonlara şampiyonluk parolasıyla başlayan fakat sonradan bu hedeflerinden uzaklaşan Boluspor, bu sezon inanın çok sıkıntılı günler geçiriyor. Takım artık düşmeyi bile yakından hissediyordu. Hafta içinde önce güçlü Bucaspor'u ardından da cumartesi günü deplasmanda lider Ankaraspor'u yenince altın değerinde 6 puanısını hanesine yazdırmayı başardı. Bu iki galibiyet Bolu'ya şimdilik rahat bir nefes aldırdı. Takım zaten geçmişinde de büyük başarılar yakalayarak Türk futbol tarihine adını yazdırmıştı. Galiba bu iki galibiyetle Boluspor tekrar eski günlerine dönüş sinyalini verdi. Güçlü iki takım karşısında elde edilen iki galibiyet hem moral hem de büyük özgüven kaynağı oldu.
 
ORDU'NUN YOLU SÜPER LİG
KARADENİZ'İN şirin ili Ordu, özellikle sezonun ikinci yarısında ortaya koyduğu futbolla Süper Lig hedefine doğru adım adım ilerliyor.
Teknik Direktör Erkan Sözeri yönetimindeki takım, İstanbul BŞB ve Tavşanlı'yı yenerek lider Ankaraspor ile arasındaki puan farkını bire kadar indirdi. Tabiki bu zaferlerde en büyük pay sahibi kuşkusuz teknik direktör Erkan Sözeri'ye ait. Erkan hoca çalışkan işini seven bir teknik adam. Bu galibiyetlerin ardından artık şehirde şampiyonluk havası esmeye başladı. İnanıyorum ki taraftarlar da tribünleri doldurup takımlarını desteklerlerse bu işin sonu Süper Lig olur.
 
URFA'YA HAYAT SUYU DAĞ'DAN
ŞANLIURFASPOR, pahalı ve kaliteli oyunculardan oluşmasına rağmen bir türlü başarıyı yakalayamadı.
Takım ile taraftarlar bütünleşemedi.
Süper Lig düşünülürken, bir anda ligden düşmemek için uğraşan bir takım haline döndülür. Yönetim bu çaresizlikte takımı ve şehri çok iyi tanıyan Hüseyin Dağ'ı takımın başına getirerek bana göre doğru bir tercih yaptı.
Hüseyin Dağ'ı yıllardır tanırım çalışkan, dürüst ve işini seven bir teknik adamdır.
Artık gerisi Şanlıurfaspor halkına kalmış.
Ey Şanlıurfalılar, kendi evladınız Hüseyin Dağ'a sahip çıkın o da takımınızda başarılı olsun.