Şu bir gerçek ki Türkiye futbol liglerinde en heyecanlı en sürprizli sonuçlar PTT 1. Lig'de alınıyor. Bu ligde inanılmaz sürpriz sonuçlar çıkarken öyle muhteşem goller de oluyor ki sanki Avrupa! Sezon başından bu yana bütün maçlarda favoriler kaybederken son haftalarda artık bu takım düştü denilen takımlar atak yaparak dengeleri alt-üst ediyor. PTT 1. Lig'de İstanbul Büyükşehir son haftaların en istikrarlı takımı. Hem iyi mücadele ediyor.
Hem de başarılı sonuçlar alarak hedefine adım adım yaklaşıyor. Son 2 haftada da önce deplasmanda Fethiye'yi yendi. Sonrasında ise Denizlispor'u yenerek 6 puan kazandı ve liderliğini sürdürdü.
 
ANKARA DİNLENDİ
Ankaraspor ise 1 maç fazla olduğu için dinlendi ve yerini muhafaza etti. Balıkesirspor gerçekten muhteşem bir başarı elde ediyor. Geçen sezon şampiyon olarak PTT 1. Lig'e yükselmişti. Bu istitkrarını devam ettirirse sezon sonunda Süper Lig'e merhaba diyebilir. Önce Adanaspor'u daha sonra da deplasmanda Yılmaz Vural'ın takımı Mersin İdman Yurdu'nu yenerek müthiş bir başarıya imza attı. Puanını 63'e çıkaratarak ligin ilk 2'sinde tutundu.
Samsunspor ise ilk 2 için beklediği sonuçları alamadı rakiplerine 6-7 puan geriye düştü. Bilhassa son Adana deplasmanınada da 2 puan kaybetmesi şampiyonluktan biraz olsun uzaklaştırdı.
 
MERSİN EKİBİ DÜŞÜŞTE
Düşme hattındati Tavşanlı ise son 2 haftada müthiş ve inanılmaz bir atak yaparak 2 haftada 6 puan alarak puanını 31'e yükseltip biraz nefes aldı. Yılların Boluspor'u ise bu sezon şampiyonluk umuduyla başladı ama hala düşme potasındalar. Kendi sahasında Karşıyaka'ya 4-1 yenilerek büyük bir umutsuzluğa düştüler. Ama deplasmanda Manisaspor'u 1-0 yenerek biraz umutlandılar. Vural'ın takımı Mersin ise son haftalarda 5 puan kaybederek şampiyonluktan uzaklaştı. Şimdi hedefte play-off var. Yılların Adanaspor'u ise son maçta Samsunspor'a altın değerinde 2 puan kaybederek kendisini daha da sıkıntıya soktu. Orduspor ise sahasında 1461 Trabzon'a şampiyonluk yolunda 2 puan kaybederken büyük avantaj kaybetti.
 
BOLUSPOR'A TARZAN MORALİ!
YILLARIN Boluspor'u bu sezon zor günler geçiriyor. Sezon başında herkesin şampiyonluk ve Süper Lig'e çıkma hayalleri kayboldu gitti. Şimdi tek hedef PTT Birinci Lig'e nasıl kalacağızın hesapları yapılıyor.
Geçen sahasında izmir ekibi Karşıyaka önünde hezimete uğrayarak 4-1 yenilmişti. Ve bütün moraller sıfırlanmıştı. Ancak futbolda dün yok. Bugün ve yarın vardır. İşte o moralsiz Boluspor deplasmanda Manisa Tarzanları'nı yenerek hem 3 puanı kaptı he de futbolculara moral geldi. Hem de ligde kalma umutlarını kazandılar
 
TAVŞANLI DESTAN YAZIYOR
FUTBOL gerçekten çok enterasan bir oyun. Son haftalara kadar Tavşanlı Linyit takımı düşme potasında kurtulamaz diyenler son 2 haftadaki maçı görünce yanıldıklarını da gördüler. Gerçekten de Tavşanlı Linyit takımı ekonomik sıkıntılarına rağmen alacaklarını alamamalarına rağmen adeta bir onur savaşı veriyorlar. Tavşanlı taraftarları da futbolcularını yalnız bırakmayarak yöntime adeta ders veriyorlar. Son hafta Fethiye'yi yenen ve 2 hafta önce de Manisa'yı deplasmanda 4-2 yenerek takımda büyük bir umut belirdi.
İnanıyorum ki bu istikrarını devam ettirirse Tavşanlı
zor da olsa bu ligde kalacaktır.
 
Yılmaz Vural'lı Mersin yanıyor
MERSİN İdman Yurdu sezon başında şampiyonluk parolasıyla sezona başladı. Muhteşem bir tesislere kavuşmuştu.
Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Yanlış yönetim tarzı ve transfer hataları takımı olumsuz etkiledi.
Ve son haftalarda tecrübli Yılmaz Vural'ı getirerek şampiyon olmak için kolları sıvasa da son 2 haftada önce 1461 Trabzon'a 2 puan kaybeden Mersin ekibi, kendi sahasında da çok önemli şampiyonluğu etkileyecek maçta Balıkesirspor'a yenilerek adeta intihar etti. Bütün Mersinliler, Yılmaz Vural'la tekrar bir hava yakalayıp sezon sonunda ilk 2 içinde Mersin'in şampiyonluğunu bekliyordu.
Demek ki futbolda peşin hükümlü olmayacaksın.
Maçlarda sahada kazanılır ve puan hanesine yazılır. Şimdi Mersin İdman Yurdu önce play-off'tan Süper
Lig'e çıkmak için mücadele verecek.
 
HOROZLAR'IN İSYAN SESLERİ
SEZON başından bu yana gerçekten Denizlispor büyük ekonomik güçten dolayı sıkıntılar yaşamaktaydı. Ama herşeye rağmen futbolcular onurlu mücadeleyle ayakta kalarak tam puanlarını 37'ye yükselttiler ki bu bir başarıdır. Çünkü Denizli'de para yok pul yok. Verilen sözler tutulmayınca futbolcular odalarında kalarak idmana da çıkmadılar.
Yönetimi protesto ederek isyan ettiler.
Gerçekten de böyle güzel bir şehrin takımı ne hallere gelmiş. 1.5 milyon TL alacakları olan futbolculara bir an önce ödenmesi lazım. Yoksa bu takıma da bu şehre
de yazık olarcak. Bende