Türkiye'de futbol denilince maalesef herkesin aklına Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve birazcık da Trabzonspor geliyor. Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden Anadolu takımları bile görmezden geliniyor. Bunu zaten tv'lerde ki programlardan görüyorsunuz.
Ancak bence asıl heyecan fırtınası ise PTT Birinci Lig'de yaşanıyor. Biliyorum oranın reytingi fazla olmadığı için medyada yer almıyor ama PTT'de şehir takımları mücadele ettiği için tüm şehir hatta tüm bölgede heyecan zirve yapıyor.
 
ZİRVE KARIŞIK
Ben de bu köşemde PTT'deki futbol heyecanını sizlere bir nebze yaşatmaya çalışıyorum.
Sezonun ilk yarısında bonkörce puanlar kaybeden takımlar, ikinci yarı ile birlikte adeta aslan kesildi. Hangi maçın nasıl biteceğini inanın tahmin etmek o kadar zor oluyor ki kimse tahminde bile bulunmak istemiyor. İddia eklerine falan bakıyorum PTT Birinci Lig'de kimse çok iddialı yorum yapmıyor. Herkes ortadan yorumu yaparak durumu kurtarmaya çalışıyor.
Bu ligde alacağınız seri galibiyetler sizi bir anda yarışın içine sokarken kaybedeceğiz maçlar sonucunda kendinizi bir anda düşme hattının içinde bile bulabilirsiniz.
Zaten bu ligi yazdığım günden beri hiçbir takımın ligi açık ara forse edemeyeceğini defalarca yazdım. İlk 6 sıra içinde yer alan takımların hemen hemen hepsinin ilk iki sırayı alarak Süper Lig'e çıkma şansı var.
Yine bu grubun hemen altında yer alan takımlar, iyi sonuç alırlarsa play-off oynama umudu, kötü sonuçlar alırlarsa da kümede kalma savaşı vereceğini biliyor. Zaten ligin alt sıralarından konuşmak bile istemem.
Çünkü orada herkes bir can derdine düşmüş durumda. Birde bu yıl ligden dört takımın düşecek olması dolayı 8. takımdan sonrasının işi inanın gerçekten çok zor.
 
ATEŞ HATTI YANIYOR!
Nasıl şampiyonun son haftaya kadar belli olmasının zor olduğu bu ligde kümede kalma mücadelesi de son haftaya kadar süreceğe benziyor. Bu hafta kendi sahasında İstanbul Belediyespor'a mağlup olan Kahramanmaraşspor büyük mucize olmazsa lige veda etti. Ama geri kalan üç takımın kim olacağını inanın kimse bilemez.
Özellikle Fethiyespor, Tavşanlı Linyitspor ve Adanaspor aldığı seri galibiyetlerle şimdilik birazcık nefes aldılar. 6 puanlık karşılaşmada Adanaspor'a mağlup olan Boluspor ile Ankaraspor'a mağlup olan 1461 Trabzon bir anda kendisini küme düşme potasının içinde buldu. Galiba burada lige veda edecek son takım son hafta belli olacağı benziyor.
Herkese iyi haftalar dilerim.
 
Aman Adanalım canım Adanalım
PTT Birinci Lig'de kümede kalma mücadelesi veren Adanaspor'daki müthiş çıkış devam ediyor. Birkaç hafta öncesine kadar ligden düştü gözüyle bakılan Adanaspor, arka arkaya aldığı galibiyetlerle tehlike çemberinin dışına çıkmayı başardı. Geçen hafta Adana derbisini kazanan takım, 6 puanlık maçta Boluspor'u 1-0 yenerek rakibinin de üstüne çıkmış oldu. Adana'daki çıkışın sebebini de zaten geçtiğimiz haftalarda yazmıştım. Bu çıkıştaki en
büyük pay Levent Eriş'e ait.
 
FETHİYE'DEN KAF KAF DESTANI
Bu sezon inanın PTT Birinci Lig'de kalabilmek için takımlar inanılmaz bir mücadele içine girdi. Ligin ilk yarısının bitimi ile birlikte küme düştü gözüyle bakılan takımlardan Fethiyespor, teknik direktör Engin İpekoğlu'nun takımın başına gelmesi ile birlikte kendisine geldi. Kupada Fenerbahçe'yi eleyerek tüm dikkatleri üzerinde toplayan Fethiyespor, ligde kalma yolunda iyi sonuçlar almaya devam ediyor.
Takım Pazar günü İzmir'de Karşıyaka'yı 2-1 yenerek çok önemli bir galibiyete imza attı. Fethiyespor, almış olduğu bu kritik galibiyetle küme düşme hattının hemen üstüne çıkmış oldu.
 
Böyle devam et Mehmet Batdal
MEHMET Batdal'ı, hem insan olarak hem de futbolcu olarak çok severim. Efendi, saygılı, çalışkan işini seven bir profesyonel.
Onu Bucaspor'dan beri takip ediyorum.
Sonrasında göstermiş olduğu performansın ardından Galatasaray'a transfer oldu.
Fakat burada yeterli forma şansını bulamadı.
Sonrasında değişik takımlara kiralandı.
Biliyorsunuz büyük takıma transfer yapan bir oyuncu orada tutunamadıktan sonra adeta futbola küser ve kaybolup gider.
Buna birçok oyuncu sayabilirim.
Ama Batdal, G.Saray'dan ayrıldıktan sonra pes etmedi, sadece çalıştı. Sonrasında da meyvelerini toplamaya başladı.
İstanbul Büyükşehir'in son haftalarda almış olduğu galibiyetlerde hep bu golcü oyuncunun ismi var. Mehmet Batdal, böyle devam ederse hem gol kralı olur
hem de takımını Süper Lig'e çıkarır.
 
TAVŞANLI'NIN TARZAN KEYFİ
TAVŞANLI Linyitspor, son haftalarda inanılmaz bir çıkış yakaladı. Mersin İdmanyurdu'nu 4-0 yendikten sonra kendisine güveni gelen takım, pazar günü de ligin en iyi takımlarından Manisaspor'u 4-2 yenerek adeta tarih yazdı. Bu galibiyet takımın ligde kalma umutlarını iyice arttırdı. Bu maç kaybedilse belki Tavşanli Linyitspor, ligde kalma yolunda büyük sıkıntılar yaşacaktı ama alınan galibiyet onları ilerisi için umutlandırdı. Ben inanıyorum ki takım bu çıkışını sürdürürse ligde kalarak geçen yıl ki gibi büyük bir
mucizeyi gerçekleştirecektir.