Şanlıurfa’nın Karaköprü İlçesinde kırsal mahallerde olduğu gibi ilçe merkezindeki mahallerde en çok rastlanılan sorunlardan bir tanesi de yolların olduğu görülüyor. Doğukent mahallesinde yol sorunun yanı sıra, park ve pazar yerinin olmaması da vatandaşı mağdur ediyor.

Karaköprü Doğukent Mahalle Muhtarı Ahmet Kızılateş yaptığı açıklamada, Mahallede vatandaşın en büyük talepleri içerisinde yolların yapılması, park yapımı ve pazar yerinin açılması olduğunu belirtti.

“MAHALLEDE ACİL ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNLAR VAR”

Karaköprü Doğukent Mahalle Muhtarı Ahmet Kızılateş, “mahallemizde şu anda en çok ihtiyaç duyulan ve çözüm isteyen sorunu semt pazarının olmaması ve yolarımız da problemlerin olmasıdır. Yol yapımı için konuyu Fen İşleri Genel Müdürlüğüne ilettim. En kısa sürede yolların düzelmesi için çalışmaların başlatılacağı söylenildi. Yo sorunun yanında bir diğer sorunumuz parktır. Park eksiği konusunda da durumu belediyeye ilettim ama çalışma daha başlatılmadı. Ben bu sorunun çözümü için gerekli yerlerle iletişim içerisindeyim. İnşallah yakın bir zamanda çözüm bulurlar. Vatandaşların bizden en çok istedikleri semt pazarı, yol ve ondan sonra gelen taleplerin arasında parkların yapılması vardır. Şu anda yapılması beklenen 4 tane parkımız var onlarda yapılırsa park sorunu çözülmüş olur” ifadelerini kullandı.

“ BELEDİYE DEMEK HİZMET DEMEKTİR”

Belediyelerin vatandaşların sorunlarına çözüm bulması gerektiğini kaydeden Muhtar Kızlateş,” Ben yaklaşık 8 yıldır muhtarlık yapıyorum. Şimdiye kadar yapılan çalışmalar güzel zaten Doğukent Mahallesi yeni bir mahalle, yeni mahalle olduğu için tabi ki sorunlar olacak ama şu anda en büyük sıkıntımız yol ve semt pazarıdır. Şimdi belediye başkanı demek bir park yapmak bir semt pazarı yapmak değildir. Bunlar zaten onların görevi yapmak zorundalar. Belediye başkanı demek hizmet etmek demektir. Yaşanan sorunlara çözüm bulmaları gereken merciler demektir” dedi.