Öne Çıkanlar urfa erın Başkan Beyazgül kamu urfahaber

Bu haber kez okundu.

Müdür Solmaz, ‘Şanlıurfa Sağlıkta öncü olacak’
Türkiye’nin ilk 10 büyük kentinden biri olan Şanlıurfa'da önemli sorunların başında sağlık geliyor. Nüfusu yaklaşık 2,5 milyona ulaşan kentte İl Sağlık Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Abdullah Solmaz, Şehir hastanesinin hizmete girmesi ile birlikte kentte hem hekim hemde sağlık sorunun çözüleceğini belirti.
Şanlıurfa İl sağlık Müdürlüğüne Dr. Ögr. Üyesi Abdullah Solmaz atanmasından sonra eksiklikler ve yapılması gereken yatarımlar tespit edildikten sonra yatırımlar hız kazandı.
Şehir Hastanesi dışında, Haliliye Devteşti mahallesinde ağız ve diş sağlığı hastanesi hizmete girdi. Mehmet Akif'in Eğitim ve Araştırma Hastanemizde 26 yataklı Kapaklı psikiyatri hizmete başladı, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde soba zehirlenmesi, işitme kaybı gibi durumlarda hizmet veren hiperbarik oksijen tedavisine gibi bir çok yeni alan hizmet vermeye başladı.
“ARTIK ŞANLIURFALI VATANDAŞLARIMIZ ANTEP, ADANA, DİYARBAKIR GİBİ İLLERE GİTMEYE GEREK KALMAYACAKLAR”
Şanlıurfa il sağlık müdürlüğü olarak son bir ay içerisinde Haliliye ilçemize bağlı Devteşti mahallesinde ağız ve diş sağlığı hastanesi hizmete sürmüş olduğunu ifade eden Dr. Ögr. Üyesi Abdullah Solmaz; “ Günde yaklaşık 400 ile 500 vatandaşımız ağız ve diş hastanemizde hizmet almaktadır. Bunun yanında Mehmet Akif'in Eğitim ve Araştırma Hastanemizde 26 yataklı Kapaklı psikiyatri hizmete başlamış durumda buradaki servisin açılması ile birlikte Adana ve Elazığ gibi il dışına giden kapalı psikiyatri gerektiren hastalarımıza artık dışarıya gitmeye ihtiyacı duymayacaklar, Kendi ilimizde sağlık hizmeti almayı sunmaktayız. Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde soba zehirlenmesi, işitme kaybı gibi durumlarda hizmet veren hiperbarik oksijen tedavisine geçen hafta hizmete sunduk ve geçen hafta ilk hastalarımız tedavilerine başladı. Bu da Urfa için çok pozitif sağlık hizmeti bu hastalarımızda maalesef il dışında gidiyorlardı bugüne kadar Antep, Adana, Diyarbakır gibi yerlere gidiyorlardı bu vatandaşlar artık Şanlıurfa ilimizde hak almayı kazandılar” dedi.
“ŞANLIURFA İLİMİZDEKİ SAĞLIK HİZMETLERİN KALİTESİ ÇOK FAZLA DÜZEYDE ARTACAK”
Kentte uzman hekim konusundaki eksiklikler olduğunu söyleyen Solmaz; “ Gerek Vali bey olsun gerekse, bakanlık düzeyindeki görüşmelerimiz devam ediyor. Urfa’daki uzman hekim sıkıntımızı gidererek vatandaşımızın daha kaliteli sağlık hizmeti alması için çabalarımız devam ediyor. sağlık bakanımızın desteği ile birlikte 1700 yataklı şehir hastanemiz inşaatı halen devam etmekte olup yaklaşık %44 şeklinde tamamlanmış durumda şehir hastanemizin hizmete girmesi ile birlikte Şanlıurfa ilimizdeki sağlık hizmetlerin kalitesi çok fazla düzeyde artacak tamamlaması ile birlikte hem hekim eksikliği hem de yatak sorunlarımız çözdüğümüz duruma gelecektir ”sözlerini sarf etti.

“BÜTÜN VATANDAŞLARIMIZ POLİKLİNİKLERİMİZE BEKLİYORUZ”

Karaköprü ilçemize Haliliye ilçemizde 7 gün 24 saat çocuk sağlığı hizmetleri adına çocuk hekimlerimiz sağlık hizmetleri verdiğini söyleyen Abdullah Solmaz; “Tüm vatandaşlarımızı Karaköprü ilçemize Karaköprü ağız ve diş Hastanesi'nin hemen yanı merkeze aile ilçemize ve aynı zamanda Haliliye Ağız ve Diş Hastanesi altındaki semt polikliniklerine bekliyoruz” ifadelerinde bulundu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49