Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen, Avrupa Birliği Dayanışma Projesi kapsamında yerel ve göçmen gençler projenin üçüncü “Doğru Zannedilen Yanlışlar” çalıştayı Şanlıurfa'da yapıldı.

Çalıştayda sosyal uyum sürecinin en önemli sorunlardan biri olan “Doğru Zannedilen Yanlışlar”’ tartışıldı. Proje ekibinden Amr Alhasan'ın “Doğru Zannedilen Yanlışlar” sunumuyla başlayan çalıştay, program öncesinde hazırlanan özel sorular eşliğinde sohbet etti ve beyin fırtınası yaptı. İnteraktif bir şekilde devam eden programda katılımcılar sorulan ön sorularla zihin haritası oluşturdular, doğru zannedilen yanlışlara farklı açılardan bakmaya çalıştılar.

Çalıştayda yerel ve göçmen gençler hayat tecrübelerinden yola çıkarak katılım sağladılar. Sunumun sonunda doğru zannettikleri yanlışların farkına varan katılımcılar, sunumdan önce doğru zannedilen yanlışlar "Nelerdi, ne değişti" soruları üzerine öğrendikleri yeni bilgileri birbirleriyle paylaştılar. Böylelikle teyit edilmemiş bilgilerin aslında doğru bilgi olmadığı çoğunun sadece zandan ibaret olduğu ortaya çıktı.

Çalıştayın sonunda, projenin bir önceki kısa film hazırlama etkinliğinde birinci seçilen kısa film tüm katılımcılarla tekrar izletildi. Çalıştay, hatıra fotoğrafı çekilerek ve projeye dair verilen röportajlar ile son buldu.

Şanlıurfa'da 4 kişi hayatını kaybetti! Şanlıurfa'da 4 kişi hayatını kaybetti!

Editör: Haber Merkezi