Abdullah YİĞİT 
Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesi Kısas Mahallesinde Dünyanın ilk canlı Akrep Tesisi kuruldu. Kurulan tesis devlet tarafından desteklendi.
Türkiye'nin en sıcak bölgesi Şanlıurfa'nın kırsal bölgesinde bulunan Dünya'nın en zehirli akrepler Kentte kurulan tesis ile toplanmaya başlandı. Toplanan akrepler özel kafeslere konularak pan zehir olarak Üniversite ve ilaç firmalarına canlı olarak satılıyor. 
Kısas mahallesinde kurulan tesiste özel ekip Harran ovası, Akçakale, Tek tek dağları gibi Dünya'nın en zehirli akreplerin bol olduğu bölgede gece özel elbiselerle ve teknik aletlerle akrepler toplanıyor. Toplanan akrepler kurulan özel kafeslerde muhafaza ediliyor. Tesis içersinde 50 adet anaç gebe akrep bulunmaktadır. Her bir akrep doğurduğunda ortalama 80 yavru akrep doğuyor.
TKDK Şanlıurfa il Koordinatörü   Dr. Sadık  Yetim  yaptığı  Açıklamada, TKDK  Bölgemizde yapılan   özel yatırımların her zaman  yanında  olmuştur. Bu nedenle yatırımcımız  Kurumumuza müracaat ettiği günden itibaren  bu yatırımın  yöremize yapacağı yüksek katma değeri düşünerek; yatırımın    geliştirilmesi  ile ilgili    kurum ve kuruluşlarla  ile irtibata  geçtik , mümkün  olan  en kısa zamanda  gereken  Finansmanın  bulunmasını için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Dünyada  ilk olma özelliği taşıyan  bu yatırımın; yatırımcının  hayal ettiği  bir şekilde  gerçekleştirilmesi için  Gıda  Tarım ve  Hayvancılık Bakanı Sayın  Faruk Çelik beyin talimatları ile elimizden gelen katkıyı yapmaya çalışıyoruz. TKDK  olarak  desteğimizin yatırımcının yanında  olacağının bilinmesini ve bu tür özellikli yatırımlara her zaman destek olunacağının bilinmesini istiyoruz"  dedi.
Dünyanın ilk Akrep  Tesisi sahibi  Ali Yılmaz ise , "Öncelikle  Gıda  Tarım ve  Hayvancılık Bakanımız  Sayın  Faruk Çelik ve TKDK Şanlıurfa il Koordinatörü   Dr. Sadık  Yetim  teşekkür ediyorum maddi ve manevi olarak destek verdikleri için , öncelikle akreplerle tanışmam bundan yaklaşık 30 yıl önce tamamen tesadüf eseri bir dergide yabancı bir bilim adamının Androctonus Crassicauda türü hakkında yayınladığı makale ile oldu diyebilirim. Makalede dikkatimi çeken Şey bu tür akrebin Şanlıurfa, Mardin ve Diyarbakır da yaşadığı oldu. Kısaca akrep ve akrep toplayıcılığı maceramın böyle başladığını söyleyebilirim. Daha sonra, kendimce yaptığım araştırmalar neticesinde dünyanın en tehlikeli  Akrebin  bizim bölgede olduğunu keşf ettim. Türü olması ayrıca bu tür akrep zehirinden üretilen panzehirin Dünya'nın hemen hemen her yerinde yaşanan akrep sokmalarına karşı etkili olması benim bu işe daha ciddi bakmamı sağladı. Gerekli çalışmaları teoride bitirmiş bulunmaktayım, işi pratiğe dökmek yani canlı akrep tesisinin kurulması, akrep zehiri sağım ve serum üretim laboratuarın kurulması, gerekli olan personel istihdamının sağlanması Vs maalesef büyük bir yatırım gerektiriyor. Bu konuda ne kadar uğraşırsam ve ne kadar çalışırsam da bir eksiklik olduğunu gördüm. O da: madem ülkemizde böyle bir potansiyel var neden bunu kullanmayalım?  hakikaten bu potansiyel ülke ekonomisine ve bölge tanıtımına çok büyük bir katkı sağlayacaktır. Öyle ki şu anda dünya piyasasında 1 litre akrep zahirinin fiyatı 10 milyon dolar civarında telaffuz edilmektedir.
Bizim büyüklerimizden ve idarecilerimizden talebimiz bu potansiyelin AB standartlarında kurumsal bir temele oturtulması ve ar-ge, inovasyon ve ilerici bir vizyon el reklam ile desteklenmesidir.  Bu desteğin sağlanması durumunda hem ülke hemde bölge bazında müthiş bir girişimcilik örneği olarak dünyaya tanıtılacaktır.
Yaptığım araştırmalar sonucunda özellikle Türkiye'deki muhtelif Üniversite hocalarından edindiğim bilgileri bir araya getirip bu konu hakkında nasıl bir çalışma yapabiliriz sorusu oldu. Bu soru doğrultusunda uluslararası bilim adamlarının bu konuda ki makale ve çalışmalarını bir araya getirdim. 5000 adet canlı Akrep olduğunu , özel kıyafet eldiven maşa el feneri ile gece  genelde harabe yerlerden ahır eski toprak evler Harran ovasından toplamaktayım canlı sattım, sağlık bakanlığı, Türkiye halk sağlığı kurumuna sattım kurumun eski ismi Refik Saydam hıfzıssıhha merkezi başkanlığı şimdi halk sağlığı oldu. Bu akreplerin zehri kanser tedavisi emes hastalığı gibi bir çok hastaya şifa ama Türkiye üretmiyor. Ama şimdi biz bur durumu el attık yakaladığımız canlı akrepleri özel kafeste tutuyoruz Üniversitelerin dalı ile Uluslararası bir çok firma bizimle temasa geçti. Artık bizde Şanlıurfalı olarak ilaç pan zehirinde pay sahibi olmak istiyoruz bunu yapabilmemiz için modern bir tesis kurup akrep pan zehirini burada işlemek istiyoruz, şuandaki projelerimiz hazır destek bekliyoruz " diye konuştu.