Meksika asıllı Amerikalı aktör Anthony Quinn'e benzerliği ile tanınan 58 yıllık oyuncu Bekir Ferhan, Güneydoğu bölgesinde dizi ve sinema filmi çekilmeyince işsiz kaldı. Ünlü oyuncu, yaşadığı Şanlıurfa'da tespih ustalığı yaparak geçimini sağlıyor

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde çekilen birçok dizi ve sinema filminde yaklaşık 58 yıldan bu yana oyunculuk yapan Bekir Felhan, dizi ve sinema sektörün bölgede durma noktasına gelmesi ile işsiz kaldı. Bölge halkı ve bölgeye gelen yabancı turistlerin Anthony Quinn'e benzettiği ünlü oyuncu, dizi ve film teklifleri gelmeyince, tespih ustalığına başladı. Antony Quin olarak tanınan Bekir Felhan'in namı Türkiye dışına ulaştı, Tarihi Gümrük han'da Felhan'ı gören Fransa'da yaşayan Türk vatandaşları sineme oyucusuyla fotoğraf çektirdiler.

Bekir Felhan, baş rollerini Erol Taş ile Sadri Alışık’ın oynadığı Ali Baba ve Kırk Haramiler, Hüseyin Peyda’nın oynadığı Kaderim Böyle İmiş, Yılmaz Güney ve Erol Taş’ın oynadığı Hudutlar Kanunu, Özcan Deniz, Fikret Hakan, Şevval Sam ve Şebnem Dönmez’in oynadığı Aşkın Dağlarda Gezer, Fatma Girik’in oynadığı Gurbet Kadını gibi çok sayıda sinema filmi ve dizide rol aldı.

1959 yılında çekilen ve başrollerini Hüseyin Peyda'nın oynadığı Kaderim Böyle İmiş filminde çocuk oyuncu olarak rol alarak sinema dünyasına giren Felhan, Mem-u Zin dizisinde ise 56 bölüm boyunca Reşit Ağa karakterini canlandırdı. Felhan, son yıllardaki haliyle ise ünlü aktör Anthony Quinn'e benzerliğiyle dikkat çekiyor. Türkiye ve Avrupa ülkesinde gelen Türk vatandaşların fotoğraf çektirip tespih aldığını söyleyen Felhan, "Ben şimdiye kadar bir çok dizi ve sinema filminde oynadım ama boş olduğum zamanlar Gümrük han'da tespih, saat ve filmlerde kullandığım bir çok koleksiyonumu satıyorum. Buraya gelen yerli ve yabancı Yurtiçinden, Almanya ve Fransa'dan müşterilerim var. hem benden alışveriş yapıyorlar hemde hatıra fotoğrafı çektiriyorlar bu beni çok mutlu ediyor"dedi.