Vali Şıldak, Başarılı öğrencileri konuk etti Vali Şıldak, Başarılı öğrencileri konuk etti

Eyyübiye ilçesi Yenice Mahallesinde Yenice kadın ve aile merkezi düzenlenen törenle açıldı. Açılış Törenine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Vali Hasan Şıldak, AK Parti Mehmet Ali Cevheri, Cevahir Asumuna Yazmacı, Hikmet Başak, Eski AK Parti milletvekili AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı Kasım Gülpınar, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu, ilçe Belediye Başkanları ve vatandaşlar katıldı.

BİR TOPLUMU AYAKTA TUTAN EN ÖNEMLİ DEĞER AİLEDİR

Yenice Aile Destek Merkezimiz Konuşan Bakan Göktaş, ”Güneydoğu kadınının üreten güçlü Türkiye’nin bir parçası olması bizim için çok önemli. Bunun için her zaman kadınların yanında olduk, olmaya devam edeceğiz. Bir toplumu ayakta tutan en önemli değer ailedir. Gelecek nesillere bırakacağımız en büyük zenginlik, manevi değerlerimizin taşıyıcısı olan aileyi güçlendirmek ve aile bütünlüğünü korumaktır.

Problem çözme yeteneği yüksek, günümüz dünyasını tahlil edebilen, gücünü manevi değerlerimizden alan çocuklar yetiştirmeliyiz. Bu da ancak aile kurumunu güçlendirmekle mümkündür. Bu sebeple, aile destek merkezleri önemli işlevlere sahiptir. Aile destek merkezlerinde mesleki eğitim gören kadınlar aynı zamanda dayanışma ve birlikte yaşama kültürünü tecrübe edecek, sosyal yaşama daha etkin şekilde katılacaktır.

20 YILDA OKULLAŞMA ORANI ARTI

Ülkemizde son 20 yılda kız çocuklarının ve kadınların okullaşma oranı, uyguladığımız politikalar sayesinde belirgin düzeyde arttı.

Yenice Aile Destek Merkezimiz dışında altı kuruluşumuzun daha açılışını gerçekleştiriyoruz. Yenice ve Süleymaniye’deki Aile Destek Merkezimizle birlikte, Hilvan ve Birecik’te Sosyal Hizmet Merkezimiz, Adil Bucak Çocuk Evleri Sitemiz, ikinci Kadın Konukevimiz ve Gündüzlü Bakım ve Aktif Yaşam Merkezimizi Şanlıurfalı hemşehrilerimizin hizmetine sunuyoru”dedi..

Editör: Haber Merkezi