Öne Çıkanlar 2 Yaralı Haftasonu Mesaisinde De Vatandaşlarla Birlikte Oldu Urfada Trafik Kazası Türkiyeyi yasa boğan hain saldırıda kahreden detay pek çok yeniliği hayata geçirecek

Bu haber kez okundu.

Vali Ayhan, Şanlıurfa’dan ayrıldı

Vali Salih Ayhan, gün içerisinde önceden planlanmış programlarını Şanlıurfa’dan ayrılacağı son ana kadar sürdürdü. Şanlıurfa’dan ayrılan Ayhan’ı valilik binası önünde toplanan yüzlerce kişi uğurladı.

URFALILAR VALİ AYHAN’I ÇOK SEVDİ

Şanlıurfa’daki görevine başladığı günden beri Vali Salih Ayhan dur durak bilmiyor. Şanlıurfa’nın her sokak ve caddesinde vatandaşlarla bir araya gelen Vali Ayhan her seferinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Tek tek sorunları ve dinleyerek çözüm bulmaya çalıştı. Vali Ayhan, Şanlıurfaspor’un birinci lige çıkmasında büyük emeği oldu.

Cumhurbaşkanlığı son atama kararnamesiyle mülkiye Başmüfetişi olarak atanan Şanlıurfa Valisi Salih hüzünlü veda ile Kentten ayrıldı. Valilik önünde düzenlenen uğurlama törenine Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici, Jandarma alay komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran, Harran Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, İlçe Belediye Başkanları, kurum amirleri, STK ve siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldılar.

“ŞANLIURFA DOLU DOLU BİR ŞEHİR”

Valilik binasının önünde toplanan çok sayıda Şanlıurfalı uğurladı. Miting gibi geçen törende konuşan Vali Ayhan; yaptığı kısa konuşmasında

Şanlıurfa'da hakikaten dolu dolu bir şehir. Hizmet dolu iyilikle beraberlikle yol yürüdüğümüz şehrin hayallerine hedeflerine bir adım daha olsa katkı sallamaya çalıştık ve bundan da çok mutlu olduğumuzu, Gönül rahatlığı içerisinde olduğunu ifade etmek istiyorum. Hepinizden Allah razı olsun 3-4 gündür vedalaşıyoruz insan sevdiklerinden ayrılması zordur ama bunun da her şeyin bir sonu var ,her sonunda da bir başlangıcı vardır hatamız kusurumuz eksikliğimiz olmuştur. İnsanoğlu beşerdir siz hakkınızı helal edin ve birçok görevi Şanlıurfa peygamberler diyarında bana bu görevi veren sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum bizler makamdayken, mevkideyken, ölüm varken değil her daim mekanımızı, saygımız, sadakatimizi vazife etmek boynumuzun borcudur hiç kimseye kırgın kırgın değilim, başka bir görev ile yine Şanlıurfa’ya hizmet etmeye devam edeceğim. Artık Urfalı bir kardeşiniz, Urfalı bir hemşeriniz olarak buradan ayrılıyorum. Bu ayrılık resmi bir ayrılık değil, Şanlıurfa ile gönül bağım vardır“diye konuştu.

Vali Ayhan vedalaşma törenin ardından eşi Zeynep Akkiraz Ayhan ile birlikte sivil araçla Şanlıurfa’dan ayrıldılar.

SALİH AYHAN KİMDİR?

1976 Bayburt doğumlu olan Salih Ayhan, ilk ve orta öğrenimini memleketinde, yükseköğrenimini Uludağ Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü´nde 2000 yılında, yüksek lisansını ise Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Bölümü´nde tamamladı.

Salih Ayhan mesleki hayatına, 2004 yılında Trabzon kaymakam adayı olarak başladı. Londra´da 9 ay dil eğitimi alan Ayhan, ayrıca TODAİE´de Kamu Diplomasisi Kursu´na katıldı. Ordu-Çatalpınar, Samsun-Yakakent, Kastamonu-Azdavay, Sivas-Altınyayla, Şarkışla (kaymakam vekilliği), Divriği ilçelerinde kaymakamlık yaptı.

Sivas Vali Yardımcılığı görevinde de bulunan Salih Ayhan, 2012-2016 yılları arasında Sivas İl Özel İdare Genel Sekreterliği görevini yürüttü.

Ayhan, İçişleri Bakanlığı tarafından 28.12.2013 - 14.02.2014 tarihleri arasında 45 gün süreyle yerel yönetim bilgilerini artırmak ve uygulamaları yerinde görmek üzere Avustralya´da düzenlenen Kısa Dönem Eğitim Programı´na katılmıştır.

Çeşitli şirketlerde yönetim kurulu başkanlığı ve üyeliği görevinde bulunan ve birçok vakıf, dernek ile birliklerde başkanlık ve üyeliklerde görev alan Salih Ayhan, mütevelli heyetlerinde de bulunmuştur.

19.10.2016 tarihinde atandığı Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü görevini yürütürken, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın 2018/202 sayılı Valiler Kararnamesi ile Sivas Valiliği görevine atandı. Vali Ayhan, 11 Mayıs 2022 tarihinde yayımlanan 2022/209 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Şanlıurfa Valiliğine atanan Vali Ayhan en son yayınlanan karanmame ile Mülkiye Başmüfettişliği’ne atandı. Vali Ayhan evli ve iki çocuk babası olup, İngilizce bilmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49