Şanlıurfa’da kurutmalık sezonu açıldı. Bin bir emekle hazırlanan çeşit çeşit kurutulmuş sebze vatandaşın tüketimi için satışa sunuldu. Biberden kabağa, patlıcandan bamyaya birçok çeşit kurutmalık belli aşamalardan geçerek dükkan önlerindeki askılarda yerini aldı.

Tarlalardan toplanan biberler ve patlıcanlar, vatandaşlar tarafından sokak aralarında temizleniyor ve içleri oyulduktan sonra evlerin teraslarında veya boş arazilerde kızgın güneş altında kurumaya bırakılıyor. Kurumaya bırakılan patlıcanlar 2, bamyalar 4, biberler de 4 gün sonra toplanıp iplere dizilerek dizgi haline getiriliyor.Şanlıurfa'da birçok ev kadını evlerinin damında patlıcan, biber gibi sebzeleri kurutup, iplere dizilen kurutmalıklar satışa hazır hale geldikten sonra satış yerlerine gönderiyor.

Şehir merkezinde kurutmalık satan Aziz Çiftçi, kent dışında oturan Şanlıurfalıların yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, "Bir ipte 60-100 adet kurutmalık bulunuyor. Kurutmalıkların kilosu 6 ila 30 TL arasında değişiyor. Havaların soğuması ile birlikte kurutmalıklara yoğun bir talep oluyor. Kent dışında yaşayan Şanlıurfalıların, yakınları aracılığı ile kurutmalık aldırıyorlar. Kurutmalıklar, Şanlıurfalı kadınlar ve esnaf için ciddi bir gelir kaynağı oluşturuyor" dedi.

Ucuzluk Pazarı esnaflarından Hasan Çetin ise ‘’ Bu ürünler tarlada toplanıyor, eve götürülüp temizlendikten sonra ipe dizilerek kurutuluyor. İlaçlarla muhafaza ediliyor. Her dizi de 50 tane bulunuyor ve her diziden üç yemeklik kurutmalık çıkıyor’’ dedi.