Öne Çıkanlar urfa sanlıurfa urfahaber Başkan Beyazgül fakıbaba

Bu haber kez okundu.

Turizmin "sakin şehri" kışın daha sakin
2000 yılında Birecik Barajı'nın yapımı sırasında bir bölümü sular altında kalan, sakin ve huzur veren özelliğiyle 2013 yılında Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesince "sakin şehir" ağına dahil edilen Halfeti, yoğun geçen turizm sezonunun ardından sessizliğe büründü. Sakin ilçe yeni yıl ile birlikte ziyaretçilerini bekliyor.
Şanlıurfa'nın en çok turist çeken ilçesi Halfeti’de Yaz ve Sonbahar'da binlerce yerli ve yabancı misafiri ağırlıyor. Ocak ayında ilçe sessizliğe bütündü.
Halfeti birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, tarihi değerlere sahip olan küçük sakin bir ilçedir. İlçeye gelen turistleri ilk öncelikle Fırat nehri üzerinde tekne ile Çekem Mahallesi, Beresül köyü ve Rumkale (Aziz Nerses kilisesi, Barşavma Manastırı, su sarnıçları ve su kuyuları) turu ile tamamlanmaktadır. Bu istikamet üzerinde su altında kalan evler, ağaçlar, camiler, mağaralar (kız mağarası), çay bahçeleri ve mağaralar vardır. Ayrıca yürüyüş parkurları ve dağ bisiklet parkurları ile eşsiz doğa içinde kanyonlar, kuşlar, endemik bitkiler (siyahgül) ve endemik böceklerle dolu bir doğa harikası. İlçeye gelen ziyaretçiler, büyük bölümü sular altında kalan "batık kenti" tekne ile gezip, birçok medeniyete ev sahipliği yapan Rumkale'yi görme fırsatı buluyor.
Nisan ayında başlayan turist yoğunluğu kış ayında hafifliyor. Yeni yıl ile birlikte sessizliğe bütünün sakin ilçe ziyaretçilerini ağırlamayı bekliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49