Öne Çıkanlar urfa erın Başkan Beyazgül kamu Şanlıurfada 856 Bin Öğrenci Karne Aldı

Bu haber kez okundu.

Tel Abyat'ta şehit olan polisler memleketlerine uğurlandı

Türkiye ile Suriye yerel polisi, terör örgütü PKK/PYD'nin Türkiye'de bombalı eylem düzenleyeceği, bu eylemlerde kullanılacak patlayıcıların Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin karşısında, Barış Pınarı Harekatı ile teröristlerden arındırılan Suriye'nin Tel Abyad'da bulunduğu istihbaratı sonrası çalışma başlattı. Belirlenen adreste yapılan aramada, terör örgütüne ait patlayıcılar bulundu. Patlayıcıların imha edilmesi sırasında, öğle saatlerinde patlama meydana geldi. Şiddet patlamada Resul Barutçu ve Özgür Barcın ve 1 yerel polis, şehit oldu. 4'ü yerel, 7'si Türk 11 polis de yaralandı. Yaralılar, bölgeden tahliye edilip, Akçakale Devlet Hastanesi'ne getirildi. Yaralı polislerin hayati tehlikesinin olmadığı bildirildi.

Şehit düşen Resul Barutçu ve Özgür Barçın naaşları Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınarak Şanlıurfa GAP Havalimanı'na getirildi.

Törene, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Er, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül,, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Bilici, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, kamu kuruluşları müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile askeri erkân katıldı.

Buradaki törende saygı duruşunda bulunulmasının ardından şehitlerin öz geçmişi okundu,

TERÖRLE MÜCADELE KARARLILIKLA DEVAM EDECEK

Terörle olan mücadelemizin kararlı bir biçimde devam ettirileceğini dile getiren Vali Salih Ayhan, “Ülkemizin birliği, bütünlüğü, milletimizin huzuru ve güvenliği uğruna canını fedâ eden muazzez şehitlerimizi ebedî yolculuğuna uğurlamak, onlara karşı son görevimizi ifâ etmek ve onları cennete uğurlamak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Yüce Rabbimizin rahmeti ile onları saracağına ve Peygamber efendimize komşu eyleyeceğine yürekten inanıyoruz. Allah; şehitlerimizin kederli ailesine, yakınlarına, sevenlerine sabr-ı cemil ve metanet lütfeylesin! Aziz milletimizin başı sağ olsun! Kahraman arkadaşlarımızı kaybettik, acımız çok büyük. Ancak bilinmelidir ki gücümüz, cesaretimiz ve kararlılığımız daha da büyük… Bugün gözyaşımızı içimize akıtacağız, hainleri de asla sevindirmeyeceğiz! Ben buradan PKK’ya, PKK’nın kollarına, onun sempatizanlarına ve işbirlikçilerine seslenmek istiyorum: Alçak emellerinize asla ulaşamayacaksınız. Asla Kazanamayacaksınız! Biz, hiçbir zaman yeise kapılmadık, kapılmayacağız. Biz bu topraklara çok ağır bedeller ödedik, bu toprakların ne ilk şehidi ne de son şehidi… Bizlere bu acıyı yaşatan hain terör örgütü PKK-PYD’nin her türlü uzantıları, onların destekçileri ve işbirlikçileri, şunu iyi bilin: Ülkemizin birlik ve beraberliğini hedef alan saldırılarınıza karşı, kahraman silah arkadaşlarımızın kararlı mücadelesiyle, sizleri kendi kanınızda boğarak bu saldırıların bedelini çok ağır biçimde ödeteceğiz! Milletimizin birlik ve beraberliğini asla bozamayacağınızı kafanıza sokacaksınız! Çünkü, şehitlerimizin silah arkadaşlarına sözümüz var! Çünkü, Resul ve Özgür kardeşlerimizin evlatlarına sözümüz var! Çünkü, kalbi bu topraklar için atanlara sözümüz var! Rabbim, bu sözümüzü yerine getirmeyi nasip etsin. Rabbim, şehitlerimizin ailelerine karşı bizleri mahcup etmesin.” dedi.

Şanlıurfa Müftüsü Ramazan Tolan tarafından dua edildi. Okunan duanın ardından şehitlerin Türk bayrağına sarılı, polisler tarafından omuzlanarak uçağa konuldu

Helikoptere yüklenen şehit polis Resul Barutçu'nun naaşı memleketi Osmaniye'ye, Özgür Barçın'ın naaşı ise Türk Hava Kuvvetlerine ait uçakla Ankara'ya uğurlandı.

Resul Barutçu, Evli ve 1 çocuk babasıdır.

Şehir Özgür Barçın’ın evli ve 1 kız 2 erkek olmak üzere 3 çocuk babası olduğu öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49