Şanlıurfa'da oto tamir ustaları tatile çıkacak sürücüleri araç bakımlarını yapması konusunda uyardı Havaların ısınması, 9 Günlük Ramazan bayramı öncesi vatandaşlar tatil için hazırlıklarını yapmaya ve yola çıkmaya başladı.

Özellikle uzun yol öncesi otomobillerin bakımlarının yaptırılması çok önemli. Hem trafik güvenliği hem de yolcu güvenliği için en iyi yöntem ise; otomobillerin komple mekanik bakımlarının yapılması. Bu noktada hava filtresi, polen filtresi, yağ ve yağ filtresi değişimi, lastik ile fren bakımından motor bakımına kadar tüm süreçleri içeren mekanik bakım için araç sahiplerinin servislere gitmesi şart.

Tatile çıkmadan önce uzun yol bakımını ihmal etmeyin!

Lastik değişiminden, yağ değişimine, fren bakımından motor bakımına kadar bir araç için gerekli olan tüm süreçlerin uzun yola gitmeden önce uygulanması gerekliliğinin altını çizen oto ustası Salih Aslan, 5 yıldan eski olan araç lastiklerinin değişmesini öneriyor. Diğer yandan yedek lastiklerin de araçta bulundurulması ve basınçlarının kontrol edilmesinin önemine değinen Aslan, araçların rot-balans yani ön düzen ayarlarının yapılmasının yanı sıra amortisörleri, amortisör takozları ve diğer süspansiyon sistemlerinin uzun yol öncesi incelenmesinin önemine vurgu yapıyor. Fren balataları için de uyarıda bulunan Aslan ,hidrolik sıvısının tam olması gerektiğine;eskimiş aşınmış yaralanmış ve çatlaklar oluşmuş ise vantilatör kayışı ve triger kayışının yenisi ile değiştirilmesi gerektiğini aktarıyor.

Aslan “Kilometreye göre bakımını yapıyoruz. Balatalarını kontrol ediyoruz. Far ayarlarına bakıyoruz. Balanslar yapılıyor. Rot ayarına bakıyoruz. Kışın sadece arabalarda antifiriz olayı var. Havalar soğuk olduğu için araçta antifriz olmasa donma yapabilir. Ama yazın olan bakım kışın olmuyor. Eğer çocuklu bir ailesi ise öncelikle çocuk koltuğu olmalıdır. Çocuğun önde oturması trafik kurallarına aykırı hem de iyi olmaz. Ama araç koltuğu oldu mu hiçbir sıkıntı yaşamazlar” diye konuştu.