Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde Kobani'den gelen PKK terör örgütüne mensup F.K tarafından, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, yakınlarına, Emniyet, Asker ve AK Parti yöneticilerine yönelik suikast eylem hazırlındaki 4 kişi gözaltına alınmıştı. Olayla ilgili suikasta kullanacak çok sayıda mühimmat ele geçirilmişti Bu olay üzerine Şanlıurfa Şehit Aileleri Derneği ve sivil toplum kuruluşları Suruç’ta organize ediği 'Teröre hayır huzura evet' etkinlikte Atatürk Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, ellerindeki Türk bayraklarıyla, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK", "Vekile uzanan eller kırılsın" şeklinde slogan attı.

İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda basın açıklamasını okuyan Diyanet-Sen İlçe Temsilcisi Salih Fidan, Türkiye'nin insanlıktan nasiplenmemiş terör örgütlerince dize getirilemeyecek kadar büyük olduğunu belirterek, milletin de hainlerin oyununa gelmeyecek kadar feraset ve dirayet sahibi olduğunu ifade etti.

Telefonla bağlanarak alandakilere hitap eden AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız da Kürt halkına hizmet ettiğini iddia eden terör örgütü PKK'nın aslında en büyük kötülüğü yine bu halka yaptığını dile getirerek, bu hain örgüte karşı mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.

Yavuz, Neden Demokrasi, özgürlük ve bağımsızlık ifadelerini kullanmıyorsunuz?

Şanlıurfa Şehit Aileler Derneği Başkanı Mehmet Yavuz yaptığı açıklamada," Şanlıurfa Milletvekilimiz İbrahim Halil Yıldız'a suikast girişiminde bulunan Terör örgütünü lanetliyorum. İbrahim Halil Yıldız'a suikastı hazırlığını yapacaksın ve Orhan kardeşimizin şahadeti karşısında da adalet arayacakmışsınız? Teröristlerle kol kola yürüyen sizler Şehitlerimiz için yürüye bilecekmisiniz? Terör örgütlerini kınaya bilecekmisiniz? Bu soruların cevabının HAYIR olduğunu çok iyi biliyoruz. Sizler Türkiye'de var olan huzuru, barışı ve adalet ortamını bozguna uğratamayacaksınız, Vekilimiz İbrahim Halil Yıldız'a Suikast Hazırlığını Kınıyor ve Şehit İlçe Başkan yardımcımıza Allah'tan rahmet, ona kurşun sıkan hain ve alçakları kınıyorum. Terörü destekleyen ve onların değirmenine su taşıyan zavallıları da kınıyorum"diye konuştu