Öne Çıkanlar urfa erın Başkan Beyazgül kamu urfahaber

Bu haber kez okundu.

Şeker, 2023 kişilik çiğ köfte ile rekor kıracak

Kentte sıra geceleri, düğünler ve toplu etkinliklerin aranılan ismi, çiğ köfte makinesi lakaplı 31 yıldır çiğ köfte yoğuran 52 yaşındaki Halil Şeker, Türkiye sınırlarını aşan Çiğ köfteyi Dünya’ya tanıtmayı hedefliyor.

Yöresel kıyafetleri, bakır leğende çiğ köfte yoğurması ve köfte yoğurduğu anda yaptığı gösterilerle adından söz ettiren Halil Şeker, şimdiye kadar tek seferde 600 kişiye yetecek kadar çiğ köfte yoğurduğunu belirterek Çiğ köfteyi dünyaya tanıtacağını söyledi.

Guinness Dünya Rekorlar Kitabına girmek için ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yılına atfen yoğurmak istediği 2023 kişilik çiğ köfte rekor denemesi için destek çağrısında bulunan Halil Şeker,”Yıllardır Şanlıurfa ve 81 ilde dahil olmak üzere Türkiye'nin her yerinde çiğ köfte yoğuruyoruz ve bu güzelim çiğ köftemizin tadını herkese tattırıyoruz. Amacımız çiğ köftemizin Guinness Dünya Rekorları kitabına girmesi için mücadele vermekteyiz, bugün için yetkililerden haber beklerken bir haberimiz daha var cumhuriyetimizin 100 yılında aynı anda 2023 kişiye çiğ köfte yoğurup dağıtmak Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum bu konuda bizlere yardımcı olurlarsa sevinirim çiğ köftemizi bütün dünya tanıyacak”dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49