Öne Çıkanlar Savaştan Kaçtı Şanlıurfada Ressam Oldu 1 Mayısı işçilerle kutladı Şanlıurfada pamuk toprakla buluştu ŞOK uygulama sonucunda yakalandı Alın teri ve emek en yüce değerdir

Bu haber kez okundu.

Sedat Benek’in belgeseli Beyoğlu sinemasında

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Göbeklitepe'de tarihi alandaki ritüeller "Göbeklitepe Sakinleri" adlı belgeseliyle birçok ödüle alan Şanlıurfalı yönetmen Prof. Dr. Sedat Benek'in belgeseli İstanbul’da sineme severlerin beğenisine sunuldu.

Göbeklitepe temalı 68 dakikalık belgesel film, Göbeklitepe köyü sakinleri ile röportajlar ve tarihi ören yerinde keşif öncesi gerçekleştirilen ritüelleri 102 yaşındaki Ayşe nineden başlayıp farklı yaşlardaki kişilerin dilinden anlatıyor.

Belgesel ulusal ve uluslararası festivaller de bir çok ödül aldı.

Belgesel Sinemacılar Birliği (BSB) ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)-İBB Belgesel Film Arşiv Merkezi (DOCİST) tarafından ortak organize edilen Beyoğlu Sineması Salı Belgeselleri Kuşağı kapsamında, Göbeklitepe Sakinleri belgesel filmi gösterimi yapıldı.

Gösterimle ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Sedat Benek,” Beyoğlu Sineması’nda Göbeklitepe Sakinleri belgesel filmi. Beyoğlu Sineması, tabir yerinde ise, doldu taştı ve doğal olarak ben de arkada ayakta tekrar keyifle izledim, bugüne kadar en çok mutlu olduğum etkinliklerden biri olduğunu altını çizerek burada belirteyim. Zaten bu tür etkinliklerin temel beklentisi ve isteği; etkinliğin hem nicel hem de nitel bakımından karşılık görmesidir. Beyoğlu Sineması’nda ben ve tüm gelen sanat ve sinema severler, tam da bunu yaşadık ve hep birlikte yeni bir şeyler öğrenerek ayrıldık”dedi.

Gösterimin ardından Prof. Dr. Sedat Benek sineme severlerle söyleşi gerçekleştirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49