Öne Çıkanlar Şanlıurfada 856 Bin Öğrenci Karne Aldı guney kamu klıma Elektrik Kesintisi İddialarına Dicle Elektrikten Yanıt

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa’da ürün çeşidi çoğaldı
GAP ile birlikte artan sulama imkanlarını kullanan Şanlıurfalı çiftçiler, kentin önemli tarım ürünleri olan pamuk, buğday ve mısırın yanı sıra borokoli gibi ürünleri de yetiştirmeye başladı.
Şanlıurfa Türkiye'nin en önemli tarım kentlerinden biri. Birçok tarımsal ürünün yetiştirildiği Şanlıurfa'da özellikle GAP ile birlikte sulanabilir tarım arazilerinin sayısının artması, çiftçilerin de alternatif ürünler yetiştirmesine imkan sağladı.
Harran ve Suruç ovalarında yetişten pamuk, buğday, mısır ve daha birçok tarım ürününün yanı sıra brokoli de ovalarda yetiştirilmeye başladı.
Eyyübiye İlçe Tarım ve Orman Müdürü İsa İzgi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Şanlıurfa’da pamuk, mısır gibi ürünlerin yanında artık brokoli gibi alternatif ürünlerde yetiştirildiğini kaydetti. İzgi, Mahmut Saçaklı tarafından yetiştirilen borokolinin verimliği olduğunu belirtti.
BOROKOLİNİN FAYDALARI!
Brokoli kalsiyumca zengin sebzeler arasında yer almaktadır. Çocukların kemik gelişimini olumlu yönde etkilemektedir.
Yaşlılarda görülen kemik erimelerine karşı koruyucu özeliği vardır. Brokoli potasyumca zengindir. Bu nedenle şişmanlık ve yüksek tansiyon karşı etkili besin maddelerini içerir. Brokolinin Faydaları saymakla bitmiyor. Sinir istemi destekler, beyin sistemini güçlendirir.
Ağız ve diş sağlığının da destekçisi, kemikleri güçlendirir, güneşin zararlı ışınlarına karşı kalkan görevini görür. Sindirim sistemini güçlendirir, kalp sağlığını korur, kan şekerini düzenler, kansere karşı koruyucudur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49