Olay, Eyyübiye ilçesi Akarbaşı mahallesinde bulunan kuyumcular çarşısında meydana geldi. İddiaya göre, Cahit Tut’un olduğu kuyumcu iş yerinde giren Gürcü asılı 2 kişi 2 bin dolar alacaklar söyleyerek doları sayıp zarfa koyduktan sonra yanlarında getirdikleri çantaya koyup kuyumcuya teslim etti. Daha sonra bankadan para çekmeye gideceklerini söyleyerek, dükkandan ayrıldılar. Parayı bankadan çeken şahıslar kuyumcuya parayı verip doları aldı.

İki üç sefer ufak miktarda döviz alan şahıslar son olarak, 40 bin Dolar alacaklarını söyledi.

Şahıslar, 40 bin doları saydıktan sonra yanında bulunan çantalarıyla uzun süre uğraştı. Bir yandan kuyumcuyla konuşturan şahıslar, kuyumcunun hazırladığı para dolu zarfları getirdikleri başka çantaya koydu. İçindeki zarflara üst kısmı gerçek döviz iç kısımlarına ise Türk lirası olan çantasını iş yerine bırakan şahıslar, dövizcinin hazırladığı dövizleri ise yanında bulunan diğer çantaya koydu.

Şahıslar çantayı kuyumcuya teslim etti. Daha sonra bankadan para çekmeye gideceklerini söyleyerek, dükkandan ayrıldılar.

Şahısların gelmediğini gören kuyumcu çantayı açtığından zarfın ön kısmına 100 dolar koyulmuş arkasında ise Türk lirası olduğun görünce dolandırıldığını anlayıp polis ihbarda bulundu.

Vali Şıldak'tan Şehit ve Gazi Derneğine Ziyaret Vali Şıldak'tan Şehit ve Gazi Derneğine Ziyaret

Olay yerinde gelen polis ekipleri güvenlik kamera görüntülerinden yola çıkarak şahısların yakalanması için çalışma başlattı.

3 GÜN GÜVEN VERDİLER 4. GÜN DOLANDIRDILAR

Şahısların 2- 3 gün gelip güvenini kazandıktan sonra dolandırıldığını anlatan H. Cahit Tut,” İş yerimde gelen Gürcü asıllı iki kişi önce benden 2 Bin dolar aldılar, doları alıp çantaya koyup daha sonra bana para çekmeye gideceğim ve tekrardan geleceğim dediler bir gün sonra tekrardan gelip 2 bin dolar aldılar tekrardan aynı şeyi bana söylediler 3 gün tekrardan gelip 5 bin dolar ve Cuma günü 40 bin dolar benden istediler. Parayı yine aynı şekilde zarfa koyup çantaya koydular. Yalnız bu defa parayı çantadan çıkarıp başka bir çantaya koydular neden bu parayı diğer çantaya kattıklarını söyledim bu para sizde dursun o çantayı istedim o çantanın içinin boş olduğunu bana gösterdi. Onlar dükkandan çıktığı gibi şüphelendim çantayı kontrol ettiğim zaman ön kısmına 100 doları koymuş arkasına bizim Türk parasını katmış o an anladım ki dolandırıldım ve hemen polisleri aradım polis arkadaşlar gelip kamera kayıtlarına baktılar. Benim emniyet müdürlüğünden ricam bir an önce bu hırsızların bulunmasını istiyorum”dedi.

Editör: Haber Merkezi