Vali Şıldak'tan Şehit ve Gazi Derneğine Ziyaret Vali Şıldak'tan Şehit ve Gazi Derneğine Ziyaret
6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremde yakınlarını kaybeden ve psikolojik olarak çöküntüye uğrayan vatandaşlara moral olmak amacıyla Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde konteyner kentte "Bağlama ve Eğitim Bizden, Öğrenmek Sizden" projesi kapsamında müzik kursu açıldı. kursa konteyner’te yaşayanlar büyük ilgi gösterdi.
Açılışa Şanlıurfa Vali Yardımcısı Yeliz Mercan, MÜZSAN Genel Başkanı Ahmet Onurlu, Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan, Şanlıurfa AFAD Müdürü Ufuk Ergüldi ve çok sayıda vatandaş ile kurs alacak öğrenciler katıldı.
Açılış konuşmasını yapan MÜZSAN Genel Başkanı Ahmet Onurlu, asrın felaketi olarak nitelendirilen deprem bölgesindeki konteyner kentlerde geçici müzik kursları açarak, kendi müzisyen eğitmenleri tarafından kurs vererek sanatsal faaliyet oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.
Ahmet Onurlu, 3 ay sürecek kurslarda depremde zarar gören ve iş sahası kapanmış müzisyenler tarafından eğitim verileceğini, bu sayede 11 ilde 50 müzisyenin istihdam edilerek ekonomik destek sağlanacağını ve depremzede vatandaşlara o acıyı bir nebze unutturmak ve normal hayata dönmelerine katkıda bulunmak istediklerini belirtti.
"Bağlama ve Eğitim Bizden, Öğrenmek Sizden" projesine kayıt olan 25 öğrenciye bağlama hediye edildi. Projenin 11 ilde gerçekleştirilecek ve toplamda 250 adet bağlamanın kursiyerlere ücretsiz verileceği aktarıldı. MÜZSAN Genel Başkanı Ahmet Onurlu, konteyner’kente kalanlar kursa büyük ilgi gösterdiler buda bizi son derece sevindirdi. dedi
Editör: Haber Merkezi