Sera üreticiliği tüm Türkiye’de olduğu gibi bereketli topraklarıyla Şanlıurfa'da da hızla yaygınlaşmaya devam ediyor. Hedef ise bölgede gittikçe yaygınlaşan seracılığı daha da geliştirmek. Son yıllarda kentte büyük bir artış gösteren sera alanları dikkatleri üzerine çekerken, domates, biber ve çeşitli sebzeler, iyi tarım uygulamaları ve modern üretim yöntemleriyle sağlıklı bir şekilde yetiştiriliyor.
Şanlıurfa'da seracılık yapmak için yeterli alanın olduğunu da sözlerine ekleyen Çiftçiler “Şanlıurfa tarım alanlarını gerçekten de çok fazla, seracılık yapmak için fazlasıyla yeterli alan var. Çok şükür İlim her tarafında olur.
Domates seracılığının ardından başlayan salata seracılığı, üreticine daha çok faydalı oluyor. Seracılığın normal tarımdan daha yararlı olduğunu söyleyen salata üreticisi, bundan sonra pamuk veya buğday ekmeyeceğini söyleyerek, “Sürekli buğday ve pamuk ekiyoruz, sürekli de zarar ediyoruz. Bu nedenle artık normal tarımı bırakıp da seracılığa başladık. Şimdilik çok da iyi gidiyor. Bu şekilde devam ederse, Şanlıurfa’da seracılık gelişir ve normal tarımdan vazgeçilir. Çünkü bu şartlarda tarım yapılmıyor, çiftçiler çok zor durumda kalıyor” dedi.