Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi personel alacak Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi personel alacak
Edinilen bilgiye göre Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince il merkezinin yanı sıra Ceylanpınar ve Suruç ilçelerinde ‘’Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak Suçundan ve Uyuşturucu Madde Ticareti ve İmalatı Suçu kapsamında ‘’HAMEDO’’ suç örgütüne yönelik belirlenen 12 adrese operasyon düzenlendi.
Operasyonda, 15 şüpheli gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramada, 2 kilo 462 gram sentetik uyuşturucu, 54 gram esrar, 4 pompalı tüfek, 3 tabanca ,10 adet 7.62 mm çapında fişek, 3,12 gram esrar maddesi, 198,72 gram afgan macunu, 3,41 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi.
Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen kamuoyunda ‘’HAMEDO’’ olarak bilinen suç örgütünün yöneticisi ve üyelerinin de aralarında bulunduğu 15 zanlının Emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına ifade veren şüphelilerden 5’i serbest bırakılırken, 10’u ise "silahlı suç örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak", ve " Uyuşturucu Madde Ticareti yapma " gibi suçlardan nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Şanlıurfa Adliyesine çıkarılan zanlılardan 10’u tutuklanırken, 5’i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Editör: Haber Merkezi